Binnensticht 11.30 uur

Utrecht 06-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Getuigen straatroof gezocht

DRIEBERGENRIJSSENBURG Donderdagavond werd op het Binnenhof voor een winkel een vrouw van haar portemonnee beroofd.

Omstreeks 20.00 uur stond het slachtoffer, 33 jaar uit Driebergen-Rijssenburg, voor de winkel met haar winkelwagen toen een onbekende man haar portemonnee uit haar hand wilde grijpen. De vrouw liet niet direct los waardoor ze een stuk over de grond werd gesleurd. Uiteindelijk had de man de portemonnee en ging ervan door. Volgens getuigen luidt het signalement van de verdachte als volgt: blanke man,
1.80 meter lang, blond haar, piercing in zijn wenkbrauw, geschoren haar met een platte hanenkam in het midden en tussen de 18 en 26 jaar oud. De verdachte droeg een blauw bomberjack met witte chinese letters achterop.

De politie verzoekt andere getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900 8844.

Bedrijfsinbreker aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een getuige een verdachte aangehouden in verband met een poging tot inbraak in een bedrijf aan de Hoofdstraat.

Omstreeks 03.00 uur zag een getuige de verdachte, 17 jaar uit Driebergen-Rijssenburg, met een tas tegen een winkelruit slaan die echter niet brak. De politie werd gewaarschuwd maar kon niemand vinden in de omgeving. Omstreeks 03.30 uur kwam de verdachte terug, vermoedelijk om zijn klus af te maken, en wist de getuige hem op de Rijckevorstelstraat aan te houden waarna de politie de jongen kon overnemen. De verdachte bleek in het bezit van divers inbrekerswerktuig.