Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht 06-02-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Op de Structuurbaan vond in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 februari een aanrijding plaats waarbij een man op een bromfiets ernstig gewond raakte.

Een 18-jarige man uit IJsselstein reed omstreeks 00.55 uur met zijn bromfiets over de Structuurbaan. In de bocht verloor hij - door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam ten val tegen een lantaarnpaal. Hij werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. Op het moment van de aanrijding was er geen ander verkeer in de buurt.

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN De politie van het district Lekstroom heeft donderdagmiddag en avond op twee locaties een alcoholcontrole uitgevoerd.

Op de Houtenseweg werden 226 bestuurders gecontroleerd. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken. Later op de avond werd op de Blokhoeve gecontroleerd. Hier moesten 998 bestuurder een blaastest afleggen. Uiteindelijk bleken twee automobilisten te veel gedronken te hebben. Een man blies op het bureau 260 ug/l. Bij een tweede verdachte wees de ademanalyse 585 ug/l uit. Van de 1224 gecontroleerde bestuurder bleken er maar twee te veel gedronken te hebben. De politie is tevreden over het resultaat.

Winkeldief aangehouden

IJSSELSTEIN Bij een winkel aan de Praagsingel werd donderdagavond een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag dat een man drank mee de winkel uit nam zonder deze eerst af te rekenen. Eenmaal voorbij de kassa werd de 37-jarige dief aangehouden en aan de politie overgedragen. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

HOUTEN Donderdagavond vond op de Meidoornkade een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 46-jarige automobilist uit Soest reed omstreeks 17.25 uur met zijn auto over de Meidoornkade. Plotseling zag de man iemand voor zijn auto opdoemen. Het bleek een 32-jarige vrouw (woonplaats onbekend) te zijn die vermoedelijk door de slechte weersomstandigheden de auto niet gezien had. Het slachtoffer kwam tegen de voorruit van de auto terecht en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Diaconessenhuis ziekenhuis.