Programmabureau Advies Overheid.nl

Nieuwe website voor Weert

Sinds dinsdag 3 februari is op www.weert.nl de nieuwe website van de gemeente Weert beschikbaar. Belangrijke veranderingen zijn uiteraard de nieuwe lay-out, een betere indeling, voorzieningen ten behoeve van de toegankelijkheid en de verbeterde zoekmachine.

De gemeente Weert is inmiddels toe aan haar derde website. De eerste generatie van de site was op internet te vinden van 1997 tot april 2002. Vanaf april 2002 tot begin februari was de tweede website te raadplegen.

Indeling
Onderdeel van de nieuwe lay-out is een ander navigatiemenu. Voor het nieuwe menu zijn geen speciale hulpmiddelen (plugins) meer nodig. Bij de oude website was dat nog wel het geval, wat in de praktijk niet prettig werkte. Er is een nieuwe indeling en pagina's zijn nu via meerdere niveaus te vinden.

Toegankelijkheid
De toegankelijkheid van de nieuwe site is beter dan de oude. Niet alleen omdat de plugin voor het menu niet langer noodzakelijk is, maar ook omdat nu voorzieningen beschikbaar zijn die de toegankelijkheidsrichtlijnen voorschrijven. Zo is de lettergrootte te veranderen, zijn alle afbeeldingen voorzien van een alternatieve tekst, wordt geen gebruik gemaakt van animaties en zo min mogelijk van Javascript. Dat betekent ondermeer, dat de site nu beter bereikbaar zou moeten zijn voor mensen met een functiebeperking.

Overige verbeteringen
De zoekmachine is verbeterd en geeft nu meer garantie op goede resultaten. Daarnaast is de digitale gemeentegids aan de vernieuwde website gekoppeld.
De inhoudelijke informatie op de site is nog niet veel veranderd ten opzichte van de oude website. Maar dat gaat nog veranderen.

www.ictu.nl