Politie Drenthe

vrijdagmorgen 6 februari 2004

Assen 06-02-2004 - Nieuwe Politie Drenthe

Te jong voor de brommer

UFFELTE - De politie heeft donderdagavond bij een verlichtingscontrole op de Liezenveenweg in Uffelte een 15 jarige jongen uit die plaats bekeurd. Omdat hij zonder achterlicht reed. Bij controle kwam vast te staan dat de knaap nog geen 16 jaar was. Bovendien bleek de bromfiets niet verzekerd. Drie bonnen dus.

Bromfietser in de fout

EMMEN - Een 29 jarige bromfietser uit Emmen kreeg donderdagavond een bekeuring omdat hij op de Brinkenweg in Emmen niet het verplichte bromfietspad volgde. Hij kon de agenten ook geen geldig bromfietscertificaat tonen. Omdat hij bij hoog en bij laag beweerde dat document wel te bezitten kreeg hij vrijdag de gelegenheid dat te bewijzen door met zijn certificaat naar het bureau te komen.

Snelrecht voor winkeldief

ASSEN - Een 49 jarige inwoner van Assen kreeg donderdagmiddag een dagvaarding voor snelrecht wegens diefstal van een fles port en een kilo gehakt. De man is aangehouden op aanwijzing van personeel van een supermarkt aan de Industrieweg in Assen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Onbewoonde woonboerderij uitgebrand

DROUWENERMOND - Door nog onbekende oorzaak is donderdagnacht na drie uur een woonboerderij aan het Zuiderdiep in Drouwenermond uitgebrand Het pand werd niet bewoond maar diende nog wel als opslag voor diverse goederen en landbouwgereedschappen. De brand is ontdekt door buurtbewoners.De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Politie haalt veroorzaker overlast uit woning

EMMEN - Naar aanleiding van herhaalde klachten over burengerucht heeft de politie van Emmen donderdagavond even na elven een 39 jarige man uit de Vosackers in Emmen aangehouden en ingesloten. Omdat de man op aanbellen van de politie niet opendeed heeft de politie zich met geweld toegang verschaft tot de woning. Volgens de man had hij in zijn huis lopen schreeuwen omdat zijn broer waarschijnlijk zou zijn overleden. Bovendien zou hij toch zelf mogen bepalen of hij in zijn huis gaat lopen schreeuwen.

Bert Visser

0592 - 361965 of 0651 - 611629