Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA `s-GRAVENHAGE Telefax (070) 333 40 33

Uw brief Ons kenmerk
04-04-SZW SV/A&L/04/6609

Onderwerp Datum
Verzoek om overzicht kabinetsvoorstellen 6 februari 2004
inzake de WAO

Bij brief van 29 januari 2004, kenmerk 04-04-SZW, heeft de voorzitter van de vaste commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mij verzocht om een overzicht waarin wordt aangegeven welke kabinetsvoorstellen inzake de WAO naar de Kamer worden gezonden en op welk moment dit zal gebeuren.
Het kabinet heeft naar aanleiding van het Najaarsoverleg de SER om advies gevraagd over het arbeidsongeschiktheidscriterium, flexibele arbeidsrelaties en de Extra garantieregeling beroepsrisico's (EGB). Naar verwachting zal de SER zijn advies vaststellen op 20 februari. Na ommekomst van het SER-advies zal het kabinet zijn standpunt bepalen. Dit geldt tevens voor de voorhangprocedure met betrekking tot de aanpassing van het schattingsbesluit. Na besluitvorming door het kabinet, zal ik u op de hoogte stellen van de verdere procedure van de WAO-voorstellen.

Het wetsvoorstel wijziging systematiek herbeoordelingen arbeidsongeschiktheidswetten en het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet arbeidsongeschiktheidverzekering zelfstandigen liggen thans voor advies bij de Raad van State. Naar verwachting zal de Raad van State over beide wetsvoorstellen dit kwartaal advies uitbrengen, waarna deze aan uw Kamer kunnen worden aangeboden.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)