Fontys



vrijdag 6 februari 2004

Hoofd Opleidingscentrum SchoolManagement benoemd

De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft Ron Dankers benoemd tot Hoofd Opleidingscentrum SchoolManagement (OSM). OSM valt als organisatie-eenheid onder Fontys PABO 's-Hertogenbosch en is ondermeer bekend van het bekroonde Talent Ontwikkellings Programma (TOP). Het Hoofd OSM is tevens een van de twee directeuren van Magistrum, een door het ministerie erkende landelijk opererende organisatie die managementtrainingen verzorgt.

Ron Dankers (51) begon zijn loopbaan als leraar basisonderwijs. Daarnaast studeerde hij Pedagogiek in Tilburg met als specialisatie Onderwijskunde. In 1988 voltooide hij de studie en werd hij benoemd tot directeur van een gemeentelijk Onderwijs Achterstandsbeleid-school in Eindhoven met 350 leerlingen en 25 leraren.

Sinds 1992 is Ron Dankers in dienst van Fontys Hogescholen. Tot op heden was hij lid van het managementteam van Fontys PABO Eindhoven met de portefeuille Werkplekleren. Tevens vervulde hij bij Fontys PABO Eindhoven onder andere de functie van voorzitter vakgroep onderwijskunde, jaarcoördinator vierdestudiejaar en vice-voorzitter examencommissie. Naast zijn werk voor Fontys is hij sinds 1994 bestuurlijk betrokken bij SKPO, Stichting Katholiek en Protestants-Christelijk primair Onderwijs in Eindhoven, het bevoegd gezag van 38 basisscholen in Eindhoven en directe omgeving.