Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 5 februari 2004

* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks half vijf werd op het Oostplein een 19-jarige man uit Rotterdam beroofd van onder meer zijn fiets en portemonnee. Het slachtoffer werd plotseling door een aantal mannen van achteren aangevallen. Hierop werden zijn fiets, portemonnee en mobiele telefoon weggenomen, waarna de berovers in onbekende richting vluchtten. De 19-jarige man, die letsel aan zijn borst en kin opliep, werd in het Erasmus Medisch Centrum aan zijn verwondingen behandeld.


* TABAKSWINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks kwart over negen werd een tabakswinkel in de Terschellingsestraat door twee mannen overvallen. Het tweetal, dat zich als klant voordeed, wilde enkele goederen afrekenen. Toen een 44-jarig personeelslid de spullen in een tas wilde stoppen, werd een vuurwapen op hem gericht. Vervolgens werd het slachtoffer gesommeerd de kassa te openen. Tevens moest de man, naast de kassa-inhoud, zijn portemonnee afgeven. Met een nog onbekend geldbedrag en de ontvreemde portemonnee renden de overvallers de tabakswinkel uit en vluchtten in de richting van de Markerstraat. Een omstander probeerde de verdachten nog aan te houden, maar moest toen hij door één van de daders met een mes werd bedreigd de achtervolging staken. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM/BLEISWIJK/BERKEL EN RODENRIJS - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving en Bureau Verkeerstoezicht) hield donderdagmorgen en -middag op de Stadionweg, Vaanweg en Grindweg in Rotterdam, op de Nieuwe Hoefweg te Bleiswijk en op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs snelheidscontroles.
Tussen zeven en negen uur lapten op de Stadionweg 33 van de in totaal 910 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur.
Op de Vaanweg reden tussen half acht en negen uur 147 van de in totaal 751 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 103 km/uur.
Tussen half twee en half drie flitste de radar op de Grindweg 98 van de in totaal 633 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur in plaats van '50'. In Bleiswijk werd tussen twaalf en één uur op de Nieuwe Hoefweg gecontroleerd. Van de 445 in totaal passerende automobilisten kunnen er zeven binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur in plaats van '80'.
Op de Noordeindseweg te Berkel en Rodenrijs overschreden tussen half elf en half twaalf 43 van de in totaal 452 passerende autobestuurders de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 79 km/uur.

Ochtenduitgave donderdag 5 februari 2004