Gemeente Almere

Rioolreiniging en Inspectie

In Almere Stad en Almere Buiten worden de komende weken werkzaamheden aan de riolering uitgevoerd. Het gaat om de riolering in gedeeltes van Muziekwijk, Stedenwijk, bedrijventerrein De Vaart en de Bloemenbuurt. De riolen worden schoongemaakt en deels geïnspecteerd. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd.

In Muziekwijk wordt de riolering van het noordelijke gedeelte van de wijk onder handen genomen; deze werkzaamheden vinden plaats op vrijdag 6 februari. In Stedenwijk gaat het om de riolering in het noorden en het midden van de wijk. Daar starten de werkzaamheden op maandag 9 februari en duren ze tot en met vrijdag 13 februari. In dezelfde week worden de riolen van bedrijventerrein De Vaart 1 en 3 gereinigd. De riolering van de Bloemenbuurt tenslotte is vanaf maandag 16 februari aan de beurt. Hier gaan de werkzaamheden zeker een maand duren.

Het schoonmaken van de riolering kan voor enige overlast in de vorm van ontsnappend water en ontsnappende lucht zorgen. Dit komt omdat de riolering onder hoge druk met water wordt schoongespoten. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om de deksels van toiletten en andere afvoeren tijdelijk dicht te houden als de reinigingswagens in de buurt zijn. Ook is het raadzaam om daarna alle zwanenhalzen weer vol te laten lopen met water.

De bewoners van de betrokken wijken worden tijdig van de werkzaamheden op de hoogte gebracht.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Stad West, Bartokweg 153, tel. (036) 523 34 00 (voor Muziekwijk en Stedenwijk) of stadsdeelkantoor Buiten, Straat van Florida 10, tel. (036) 545 81 00 (voor de Bloemenbuurt en De Vaart).