Gemeente Gouda



datum: 3 februari 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182-588393

Livingstoneschool houdt straten schoon

Vrijdag 6 februari om 13.30 uur start een schoonmaakactie in straten rondom de Livingstoneschool. In navolging op de schoonmaakestafette van september 2003, in het kader van de Stadsregels, heeft de school het initiatief opgemaakt om structureel actie te voeren. Eens per maand worden de geadopteerde straten, de Bloemendaalse weg, de Livingstonelaan, Meractorpad en de van Reenensingel schoon gemaakt door groep 6, 7 en 8. De leerlingen uit de lagere klassen maken het schoolterrein schoon. Zelfs de kleuters leveren een actieve bijdrage. Ook hier geldt de slogan vroeg geleerd is oud gedaan. De kinderen zien wat er allemaal wordt weggegooid, hierdoor worden zij zich meer bewust van het afval dat zij achterlaten.

Benodigde prikker en grijpers zijn aangeschaft uit een subsidie die vorige jaar aan de school is toegekend vanwege actief burgerschap. Felgekleurde hesjes worden ter beschikking gesteld door de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Gouda. De school hoopt dat het schoonmaakinitiatief andere scholen oproept om een eigen stuk schoolomgeving schoon te houden.

Om 15.00 uur worden de gevulde vuilniszakken door de milieudienst opgehaald. De kinderen worden begeleid door ouders en stagiaires van de school. Ook tijdens de lessen wordt aandacht gegeven aan het milieu en wat er gebeurt met ons afval.


-einde bericht-