IMMO INTERNATIONAL

Beurs (tweede) woning in binnen- en buitenland

Beurs: Immo International 2004
Periode: 6 t/m 8 februari
Lokatie: Euretco Expo Center, Houten

De beurs Immo International is een 'must' voor een ieder die zich wil oriënteren op de aankoop van onroerend goed in het buitenland of een recreatiewoning in Nederland. Zowel wie een tweede woning zoekt, als wie zich permanent wil vestigen in het buitenland, kan zich hier uitgebreid laten informeren.

Van 6 t/m 8 februari 2004 wordt voor de zestiende maal de beurs Immo International gehouden. Sinds de eerste beurs, in september 1996, groeide Immo International uit tot dé beurs voor internationaal onroerend goed en inmiddels kochten duizenden mensen een leuk huisje, appartement, boerderijtje of zelfs een geweldig kasteel in het buitenland, via de contacten die werden gelegd tijdens een van de vorige beurzen.

Uitgebreid aanbod
Tachtig makelaars, bemiddelaars en projectontwikkelaars uit meer dan twintig landen zullen gedurende deze drie dagen hun aanbod aan bestaande woningen en nieuwbouwwoningen tonen door middel van foto- en videopresentaties en maquettes. Het aanbod bestaat uit ruim 50.000 huizen, villa's, boerderijtjes, appartementen, chalets en kastelen uit alle hoeken van de wereld en meer dan 1500 recreatiewoningen op diverse parken in Nederland, Duitsland en België. Ook financiële dienstverleners, fiscalisten, juristen, verhuisbedrijven en uitgevers van boeken en tijdschriften geven informatie over hun specialisme.

De deelnemende makelaars presenteren woningen in ondermeer België, Bonaire, Bulgarije, Costa Rica, Curaçao, Cyprus, de Dominicaanse Republiek, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Indonesië, Italië, Malta, Oostenrijk, Portugal, Slowakije, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Huizen voor emigranten en vakantiegangers
Steeds meer inwoners laten na hun 55e Nederland voor wat het is. In 2003 verlieten meer dan 60.000 mensen ons land om hun geluk te zoeken in een ander, veelal rustiger en zonniger oord. Voor 2004 zou dat aantal nog wel eens flink hoger kunnen komen te liggen. Uit onderzoeken blijkt dat steeds meer mensen Nederland zien als een land met te veel regeltjes en wetjes, die het wonen hier niet veraangenamen. Ook de spanningen en toenemende criminaliteit doen veel mensen besluiten uit te zien naar een stek in het buitenland. Maar ook de groep onder 55 jaar gaat zich steeds meer focussen op een huisje in het buitenland. Prettiger woon- en leefklimaat zijn niet altijd het hoofdmotief. Ook het goedkopere levensonderhoud spreekt Nederlanders erg aan.
Naast deze groep, die zich definitief in een ander land wil vestigen, is er een nog grotere groep die een gedeelte van het jaar buiten Nederland wil doorbrengen en daarvoor een eigen huis in het buitenland zoekt. Beide groepen kunnen op de beurs Immo International terecht om zich te oriënteren over hun toekomstige woonland en om informatie te vinden over allerhande zaken die zich daar omheen voordoen op fiscaal, juridisch en anderszins praktisch vlak.

Lezingen
Op zaterdag 7 februari en zondag 8 februari kan de bezoeker lezingen bijwonen over het kopen en wonen in Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal, Hongarije, Turkije en Tsjechië.
Tijdens de lezingen zullen onder andere juridische en fiscale aspecten aan de orde komen, maar ook strategische zaken, aan- en verkoop van onroerend goed en vele andere interessante en belangrijke zaken. Na elke lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van de beurs.

In het kort het programma:
Zaterdag 7 en zondag 8 februari.
Iepenzaal:
10.15-12.15 uur Frankrijk
12.30-14.15 uur Spanje
14.30-15.30 uur Portugal
Foyerzaal:
10.45-11.45 uur Hongarije
12.00-13.00 uur Turkije
13.15-14.15 uur Tsjechië
14.30-15.30 uur Italië

Openingstijden beurs:
Vrijdag 6 februari 13.00-18.00 uur
Zaterdag 7 februari 10.00-17.00 uur
Zondag 8 februari 10.00-17.00 uur

De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Er is een videozaaltje voor de kleintjes.

Adres:
Euretco Expo Center
Meidoornkade 24, 3992 AE Houten (6km onder Utrecht) Tel: 030-6349100
Het Euretco Expo Center is gemakkelijk te bereiken en ligt centraal in Nederland. Op de A27, de rijksweg tussen Breda en Utrecht, neemt u de afslag Houten (afrit 29). Onderaan de afrit gaat u bij de rotonde linksaf richting Houten en volgt de borden Euretco Expo Center. U kunt voor de deur gratis parkeren.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Expo Business Partners BV, telefoon: 040-2422417. Of bezoek de website:
www.immo-international.nl

28 jan 04 15:08