Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 1 februari 2004

Stefan Beumer wint Profile Cross in Uden

Prins Hendrik-atleet Stefan Beumer heeft in Uden de korte cross bij de 15e Editie van de Profile Cross op zijn naam geschreven. Zondag 1 februari kwam hij in de bossen bij Zeeland als eerste over de finish na 3720 meter. Met een tijd van 11 minuten en 2 seconden had hij een voorsprong van 3 seconden op thuisloper Ronald Bassa. De twee waren samen met Marcel Versteeg, Bob Winter en Johan de Koning al vroeg weggesprongen van het veld. Met zijn overwinning verstevigt Beumer zijn koppositie in het KNAU Crosscircuitklassement. Deze verdedigt de Bosschenaar zondag 29 februari bij de Nederlandse kampioenschappen in Holten. 2 Weken daarvoor loopt hij nog een 10 kilometer-wegwedstrijd in Schoorl.

Bij de vrouwen korte cross waren er top-10 noteringen voor Ester Schrijvers uit Valkenswaard (zesde) en Anne van den Hurk uit Haarsteeg (tiende). Ruben Scheurwater kwam in zijn woonplaats tot een 14e stek bij de mannen senioren. Over de 11940 meter lange cross deed hij 39 minuten en 3 seconden. Rob Bravenboer (17e) en Noël Keijsers (21e) volgden binnen 1 minuut na Scheurwater.
* Aanstaande maandag 2 februari geeft Luc Krotwaar vanuit New Mexico een chatsessie op de internetsite http://www.chatnrun.nl van 20.30u - 22u. De Eindhovense marathonloper is maandag 12 januari vertrokken naar Amerika voor een trainingsstage op hoogte. De Prins Hendrik-atleet traint daar in Albuquerque, samen met Lornah Kiplagat. Krotwaar liep begin december op de marathon van Fukuoka (Japan) onder de kwalificatietijd van het NOC*NSF. Zijn eerste wedstrijd terug in Nederland zal de halve marathon van Schoorl zijn (15 februari), waar hij vormbehoud probeert te tonen met een tijd van 63 minuten en 30 seconden. Krotwaar heeft een persoonlijke record van 61.49, en voldeed al eerder aan de IAAF-kwalificatie-eis voor Athene door bij de eerste 20 te eindigen op de WK-marathon, afgelopen zomer in Parijs. Na Schoorl vertrekt Krotwaar naar de Keniaanse plaats Iten voor een trainingsstage in voorbereiding op twee grote Nederlandse wedstrijden eind maart en begin april. EINDE BERICHT


* Bij de Profile-cross in Uden was Miranda Boonstra afwezig bij de lange cross vanwege een trainingsstage in Zuid-Afrika.


* De Profile Cross is behalve ook onderdeel van het Nationale Crosscircuit, ook de vierde wedstrijd van het Brabant NoordOost-crosscircuit. De finale daarvan vindt zondag 22 februari plaats tijdens de Lunettencross in Vught

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht