Politie Zeeland


R-0661-2004 OVERLAST VAN HET SLECHTE WEER


Onderstaand een opsomming van de meldingen die de politie Zeeland binnen kreeg:

Zaterdagmiddag omstreeks 15.40 uur kwam de melding binnen dat de wieken van de windmolen bij Het Sas in Wilhelminadorp loshingen.
Ter plaatse bleek dat de onderste wieken gespleten waren en dat er een stuk van 4 meter loshing. Tevens lagen delen van de wieken op de grond in de buurt van de windmolen. Door middel van linten werd de toegang tot het terrein waarop de windmolen staat afgezet.
In de Prins Bernhardstraat in Oost-Souburg was zaterdag rond 19.05 uur een bouwhek van de nieuwbouw Oranjeplein omgewaaid en op straat terechtgekomen.
Zaterdag omstreeks 19.10 uur viel een omgewaaide boom op een geparkeerde auto aan de Groot Cambrondijk in Vogelwaarde.
Er was schade ontstaan aan de motorkap, voorruit en aan de rechterportier.
1. In de Van Kleffenslaan in Middelburg was zaterdag rond 20.20 uur enkele tientallen vierkante meters dakbedekking van het platte dak van twee woningen afgewaaid en terechtgekomen op een personenauto waardoor er (lak)schade ontstond.
Vervolgens kwamen er meer stukken dakbedekking naar beneden. De brandweer heeft de situatie van boven bekeken, maar kon niet veel betekenen. De wijk werd vervolgens afgesloten.
Nabij de parkeergarage aan de Scheldeboulevard in Terneuzen was zaterdag rond 20.40 uur het gehele hekwerk omgevallen, hierbij was schade ontstaan aan een voorbij rijdende auto.
Zaterdag rond 21.05 uur kwam er een reclamebord (7 x 7 meter) van VeersePoort aan de Veerseweg in Middelburg naar beneden.
Er raakte niemand gewond. De brandweer en gemeente heeft het geheel verwijderd.
Op de Boomdijk in Wolphaartsdijk viel zaterdag rond 21.15 uur een boom dwars op de weg.
De brandweer werd in kennis gesteld om de boom te verwijderen.
Zaterdag rond 23.00 uur kwam de melding binnen dat een steiger aan de Paauwenburgweg in Vlissingen door de wind zou omvallen.
Wegen rondom het winkelcentrum in aanbouw werden afgezet i.v.m. gevaar van vallende steigerpijpen. De steiger werd vervolgens door enkele medewerkers van het bouwbedrijf afgebroken.
In de Elzenlaan in Middelburg was zaterdag rond 23.40 uur een grote partytent tegen een schoolgebouw aangewaaid.
Ter plaatse werd de straat afgezet en was de tentenbouwer ter plaatse om het e.e.a. te ruimen cq vast te zetten.
Een boom van de begraafplaats aan de FM Boogaardweg in Sint Annaland was zondag rond 00.25 uur omgewaaid en lag over de weg.
De brandweer heeft de boom afgezaagd en de weg vrijgemaakt.
Zondag rond 08.00 uur werden enkele hekken van de nieuwbouw rond het winkelcentrum aan de Alexander Gogelweg omver en wel zodanig dat men er niet meer langs kon.
De aannemer werd in kennis gesteld.