Politie Zuid-Holland-Zuid


30,31 januari en 1 februari, Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard


01-02-2004 - Weekend persberichten district I

ALCOHOL MISBRUIK
DORDRECHT- Op de Torenstraat is zaterdagnacht 31 januari een
24-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd.
HEERJANSDAM- Zondag 1 februari is een 30-jarige man uit Heerjansdam aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd.
ZWIJNDRECHT- Een 18-jarige jongen is op 1 februari aangehouden wegens rijden onder invloed op de Develsingel. Hij blies zo ruim boven de streep dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd.
ZWIJNDRECHT- Op de Karel Doormanlaan is zondag 1 februari een
28-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vier uur.

VAN ALLES MIS
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op vrijdagmiddag 30 januari controleeerde de politie een 52- jarige automobilist uit Barendrecht die zonder gordel reed. De auto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn en ook geen geldige APK te hebben. Bovendien blies hij bij de alcoholcontrole boven de streep. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar kon hij gelijk blijven omdat hij ook nog twee onbetaalde boetes achter zijn naam had staan.

FRANSEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op 31 januari rond 00.15 uur zijn twee Fransen van respectievelijk 23 en 35 jaar oud op de A16 aangehouden. Zij reden daar met een snelheid van ruim 150 kilometer per uur. In de auto werd heroïne en cocaïne aangetroffen, wat in beslag is genomen. De heren zijn ingesloten.

VEROORZAAKSTER GELUIDSOVERLAST AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie kreeg vrijdagavond 30 januari klachten binnen over geluidsoverlast op de Cornelis Evertsenstraat. Ter plaatse constateerden de agenten dat er keiharde muziek kwam uit een van de woningen. Het was niet de eerste keer dat de 45-jarige bewoonster geluidsoverlast veroorzaakte. Ze is wegens verstoring van de nachtrust aangehouden. De vrouw heeft de nacht op het politiebureau doorgebracht en is zaterdagmorgen weer in vrijheid gesteld.

GELUIDSOVERLAST
DORDRECHT- Op de Dr. Schaepmanstraat is zaterdagmorgen 31 januari een
26-jarige bewoner aangehouden. Hij had een baksteen door de ruit van een buurvrouw gegooid. De man verklaarde later dat er sprake is van een al langer lopend conflict over geluidsoverlast. Zaterdagmorgen vroeg stond de radio van de vrouw heel hard aan. De man probeerde op verschillende manieren de vrouw te vragen wat minder geluid te produceren. Zij gaf daar echter geen gehoor aan waarop hij zo boos werd dat hij een baksteen door de ruit gooide. De man is zelf naar het politiebureau gegaan. De vrouw, 35 jaar oud, heeft aangifte van vernieling gedaan en heeft verklaard dat zij juist last heeft van het geluid van haar buren. Zij had haar radio hard gezet om haar buren te laten voelen hoe vervelend geluidsoverlast is.

AANHOUDING
DORDRECHT- Zaterdagmiddag heeft de politie een 14-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. De jongen hing rond op het Bagijnhof en voldeed niet aan de vordering weg te gaan, dus is hij aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding, probeerde de pepperspray of het dienstpistool van de agent te pakken. Deze had echter vaker met dat bijltje gehakt en wist de jongen onder controle te krijgen. De jongen is naar het politiebureau gebracht en is enkele uren later weer in vrijheid gesteld.

VERKEERSONGEVAL
DORDRECHT- Zaterdagavond 31 januari is er een botsing geweest tussen twee autos op de kruising van de N3 met de A16. Een 32-jarige vrouw uit Ridderkerk reed door het rode licht en botste op een auto, bestuurd door een 42-jarige man uit Zwijndrecht. De ambulance is ter plaatse geweest, maar voor geen van de betrokkenen was het nodig naar het ziekenhuis te gaan. Er waren wat lichte verwondingen en de autos hadden blikschade.

JONGEN MISHANDELD
ZWIJNDRECHT- Op de Ringdijk heeft de politie zaterdagavond 31 januari twee jongens aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht. De jongens, 19 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht en Zwijndrecht, hadden na een ruzie de jongen met een fles op zijn hoofd geslagen en hadden hem bedreigd. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan een snijwond bij zijn oog. De twee jongens worden ook verdacht van het vernielen van ruiten van een flat aan het Noordenstedtplein eveneens op zaterdagavond 31 januari. Beide jongens zijn zondag 1 februari in verzekering gesteld.

ACTIE UITGAANSPUBLIEK
ZWIJNDRECHT- De politie heeft zaterdagavond 31 januari een openbare orde actie gehouden gericht op uitgaanspubliek bij de Molenvliet. Twintig man politiepersoneel zijn van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagmorgen 06.00 uur met de actie bezig geweest. Er werden 57 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, geen of onjuiste verlichting (brom)fiets, wildplassen en door rood licht rijden. Er werden drie personen aangehouden, twee voor rijden onder invloed en een voor het opgeven van een valse naam.

INBRAAK
DORDRECHT- Zaterdag 31 januari is er tussen 20.30 uur en 02.30 uur ingebroken in een woning aan de M. Harpertsz Trompweg. De dader(s) forceerden de schuifpui, schakelden de tuinverlichting uit en sloten de gordijnen aan de voorzijde van de woning en deden de voordeur op het kettingslot. Vervolgens hebben ze de hele woning doorzocht. De buit bestond uit een televisie, een dvd en verschillende sieraden. De Technische Recherche stelt een onderzoek in