Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omstreken, 1 februari

Den Helder 01-02-2004 - 16.00 uur

Het weer
De harde wind heeft de afgelopen nacht voor veel overlast gezorgd. In de gehele regio had het verkeer er behoorlijk veel hinder van. Her en der braken takken van bomen af en soms kwamen zelfs complete bomen over het wegdek te liggen. In een geval kon een bestuurder niet tijdig stoppen en kwam boven op een over het wegdek liggende boom tot stilstand. Zijn voertuig moest weggetakeld worden. Zelf mankeerde hij niets. Tot vier keer toe viel er een boom op een auto. Op een paar plekken werden bomen 'preventief' omgezaagd in verband met de veiligheid. In Heerhugowaard waaide een dak van een bouwkeet. In Alkmaar hield een lantaarnpaal het niet en brak af. Ook viel een mobiel toilet om en raakte vervolgens een auto. Verder vielen er borden om en kreeg de wind vat op bouwmaterialen op de verschillende bouwlocaties in de regio. In 't Zand, aan de Kanaalkade, waaide het dak van het gashok.
Op de A9, ter hoogte van Akersloot reed aan het eind van de middag een 22 jarige bestuurster uit Bussum met haar bedrijfsauto, die voorzien was van een hoge, schuine opbouw. Zij reed in de richting van Haarlem. Het voertuig was hoog genoeg om goed vatbaar te zijn voor de wind, die steeds krachtiger werd. Zij raakte zelfs een plaat, die aan een zijkant van de auto was bevestigd kwijt. Die plaat raakte vervolgens een voorbijkomende auto, die daarbij beschadigd raakte. De bestuurster durfde vanwege de wind niet verder te rijden. De politie heeft toen haar voertuig naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats gereden.

Heterdaad dankzij oplettende burger
Anna Paulowna, zaterdag 31 januari 2004
Tegen de klok van 15.30 uur zag een getuige dat twee jongens probeerden in te breken in een woning op de Wethouder Hooijmeijerlaan. Toen de jongens in de gaten kregen dat zij waren opgemerkt, gingen zij er vandoor. De getuige belde het signalement echter door naar de politie. Even later kon deze de beide jongenmannen op de Molenvaart aanhouden. Op het bureau bleken de 'mannen' al eerder ingebroken te hebben die dag. De buit was onder meer een DVD-speler en enkele DVD's. De verdachten zijn 15 en 16 jaar oud en beiden woonachtig in Den Helder. Zij zijn ingesloten in de cel.

Scooter terug
Den Helder, zaterdag 31 januari 2004
Op het Julianaplein zag de eigenaar van een scooter zijn eigendom voorbij komen rijden. Enige tijd geleden was deze ontvreemd, nu zaten er twee hem onbekende jongens op. De politie trof, nadat zij door de 17 jarige eigenaar in kennis was gesteld, even later het voertuig aan op de Spoorstraat. De 22 jarige man uit Den Helder die zich uitgaf als eigenaar verklaarde de bromfiets voor 200 euro te hebben gekocht. Hij heeft inmiddels afstand gedaan van het voertuig.

Beledigen kost geld
Den Helder, zondag 1 februari 2004
Nadat een 49 jarige man uit Den Helder de politie beledigde en zelfs met de dood bedreigde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij kwam hierbij te vallen, waarbij hij zijn rechteronderarm brak. Hij is in het ziekenhuis behandeld. De man wist zich de volgende morgen weinig van het voorval te herinneren. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed achter het stuur
Breezand, zondag 1 februari 2004
Een 24 jarig man uit Hippolytushoef bleek te veel alcoholhoudende drank gedronken te hebben: 220 ug/l is het maximaal toegestane, de meter wees bij hem na het blazen 630 ug/l aan. Teveel, dus werd er proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij viel op door zijn slingerende rijgedrag. Op het bureau bleek dat zijn auto niet was verzekerd. Hij moest het voertuig achterlaten en krijgt het pas terug wanneer hij kan aantonen dat de verzekering in orde is.

Rijbewijs ingevorderd: teveel gedronken
Schagen, zondag 1 februari 2004
1025 Ug/l blies een 53 jarige Schagenaar, nadat hij door de politie omstreeks 03.00 uur op de Nieuwe Laagzijde aan de kant was gezet. Dat is bijna vijf keer meer dan de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het vervolg viel in drieën uiteen: hij moest zijn rijbewijs inleveren, hij kreeg een rijverbod (13 uur) en er werd proces-verbaal opgemaakt. Hij viel op doordat de man vrijwel de gehele wegbreedte nodig had om vooruit te komen.

Personenauto vernield
Oude Niedorp, zondag 1 februari 2004
Op de carpoolplaats Het Verlaat is afgelopen nacht een personenauto van het merk Opel Astra vernield. De vernielingen zijn tussen 00.00 en 06.45 uur gepleegd. De 57 jarige eigenaresse, wonende te Schagen deed daar vanmorgen vroeg aangifte van. De vier banden stonden leeg en zijn vermoedelijk lek gestoken. Ook zijn alle ruiten ingeslagen en is het dak ingedeukt. De politie roept eventuele getuigen van de gepleegde vernielingen op zich te melden (0900 8844, lokaal tarief).