Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omstreken, 1 februari

Hoorn 01-02-2004 - 16.00 uur

Het weer
De harde wind heeft de afgelopen nacht voor veel overlast gezorgd. In de gehele regio had het verkeer er behoorlijk veel hinder van. Her en der braken takken van bomen af en soms kwamen zelfs complete bomen over het wegdek te liggen. In een geval kon een bestuurder niet tijdig stoppen en kwam boven op een over het wegdek liggende boom tot stilstand. Zijn voertuig moest weggetakeld worden. Zelf mankeerde hij niets. Tot vier keer toe viel er een boom op een auto. Op een paar plekken werden bomen 'preventief' omgezaagd in verband met de veiligheid. In Heerhugowaard waaide een dak van een bouwkeet. In Alkmaar hield een lantaarnpaal het niet en brak af. Ook viel een mobiel toilet om en raakte vervolgens een auto. Verder vielen er borden om en kreeg de wind vat op bouwmaterialen op de verschillende bouwlocaties in de regio. In 't Zand, aan de Kanaalkade, waaide het dak van het gashok.
Op de A9, ter hoogte van Akersloot reed aan het eind van de middag een 22 jarige bestuurster uit Bussum met haar bedrijfsauto, die voorzien was van een hoge, schuine opbouw. Zij reed in de richting van Haarlem. Het voertuig was hoog genoeg om goed vatbaar te zijn voor de wind, die steeds krachtiger werd. Zij raakte zelfs een plaat, die aan een zijkant van de auto was bevestigd kwijt. Die plaat raakte vervolgens een voorbijkomende auto, die daarbij beschadigd raakte. De bestuurster durfde vanwege de wind niet verder te rijden. De politie heeft toen haar voertuig naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats gereden.

Onverzekerde auto
Hoorn, zaterdag 31 januari 2004
Tijdens een verkeerscontrole op het Julianaplein bleek omstreeks 17.30 uur een 23 jarige man uit Hoorn, na een geconstateerde verkeersovertreding, niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. Er is inmiddels voor alle overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij
Hoorn, zondag 1 februari 2004
Op de Rode Steen vond vannacht rond 03.00 uur in een café een vechtpartij plaats. De portiers wisten beide partijen te scheiden en naar buiten te werken. Buiten ging het vechten vervolgens door. De politie hield twee mannen aan. Het gaat om een 31 jarige man uit Zwaag en een 18 jarige jongen uit Hoorn. Beiden zijn voor de rest van de nacht ingesloten.