Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omstreken, 1 februari

Alkmaar 01-02-2004 - 16.00 uur

Het weer
De harde wind heeft de afgelopen nacht voor veel overlast gezorgd. In de gehele regio had het verkeer er behoorlijk veel hinder van. Her en der braken takken van bomen af en soms kwamen zelfs complete bomen over het wegdek te liggen. In een geval kon een bestuurder niet tijdig stoppen en kwam boven op een over het wegdek liggende boom tot stilstand. Zijn voertuig moest weggetakeld worden. Zelf mankeerde hij niets. Tot vier keer toe viel er een boom op een auto. Op een paar plekken werden bomen 'preventief' omgezaagd in verband met de veiligheid. In Heerhugowaard waaide een dak van een bouwkeet. In Alkmaar hield een lantaarnpaal het niet en brak af. Ook viel een mobiel toilet om en raakte vervolgens een auto. Verder vielen er borden om en kreeg de wind vat op bouwmaterialen op de verschillende bouwlocaties in de regio. In 't Zand, aan de Kanaalkade, waaide het dak van het gashok.
Op de A9, ter hoogte van Akersloot reed aan het eind van de middag een 22 jarige bestuurster uit Bussum met haar bedrijfsauto, die voorzien was van een hoge, schuine opbouw. Zij reed in de richting van Haarlem. Het voertuig was hoog genoeg om goed vatbaar te zijn voor de wind, die steeds krachtiger werd. Zij raakte zelfs een plaat, die aan een zijkant van de auto was bevestigd kwijt. Die plaat raakte vervolgens een voorbijkomende auto, die daarbij beschadigd raakte. De bestuurster durfde vanwege de wind niet verder te rijden. De politie heeft toen haar voertuig naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats gereden.

Doorrijder na aanrijding toch gepakt
Alkmaar, zaterdag 31 januari 2004
Een 19-jarige automobilist uit Alkmaar werd op de Laan van Darmstadt aangereden. Zijn voertuig liep aan de rechterzijde een deuk en verschillende krassen over. De veroorzaker reed door, maar het kenteken kon opgenomen worden. De politie hield de verdachte even later op het Kooimeer aan. Het ging om een 36 jarige man uit Enschede.

Drankrijder
Bergen, 1 februari 2004
Op de Groeneweg viel een automobilist door zijn rijgedrag op. De blaastest gaf aan dat de man, 24 jaar oud en afkomstig uit Heiloo, te diep in het glaasje had gekeken: 490 ug/l (maximaal 220 ug/l toegestaan). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Proces-verbaal volgt.

Even niet opletten: kop staart aanrijding
Castricum, zondag 1 februari 2004
Omdat de 19 jarige bestuurder, afkomstig uit Egmond aan den Hoef, druk doende was met zijn CD-speler, merkte hij niet op dat zijn voorligger remde. Een kop-staart aanrijding was het gevolg. Dit vond plaats op de Burg. Mooijstraat omstreeks half twee in de ochtend. Bij een aanrijding is het parool: blazen. Dus ook in dit geval. Het resultaat was dat de jongeman een proces-verbaal krijgt omdat hij teveel alcoholhoudende drank had genuttigd: 440 ug/l. Hij kreeg bovendien nog een rijverbod opgelegd voor de duur van vijf uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelkraak
Alkmaar, zaterdag 31 januari 2004
Op de Hazenkoog vond omstreeks 22.30 uur een snelkraak plaats. Twee tot nu toe onbekend gebleven personen sloegen een ruit in en konden even later een kluis uit het bedrijf inladen. Bij het wegrijden raakte hun voertuig een bord. Hierbij is de voorzijde van het voertuig, een grijskleurige Volkswagen Polo, beschadigd. Het is niet bekend wat de inhoud van de kluis was. De politie stelt een onderzoek in.