Politie Drenthe

zondag 01-02-04

Assen 01-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie houdt dronken bestuurders aan
DRENTHE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag verschillende bestuurders aanhouden die teveel gedronken hadden. In Emmen zagen agenten een 22-jarige bromfietser uit Klazienaveen rijden over de Boermarkeweg met een defect achterlicht. Tijdens controle werd een sterke alcohollucht geroken. Op het ademanalyseapparaat blies de man 740 µg/l. Goed voor een rijverbod van acht uur en een dagvaarding.
Een 39-jarige automobilist uit Hijken moet in Beilen blazen op de Dikningestraat. Het resultaat 335 µg/l. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.
Agenten in Coevorden hielden op de Stationstraat een 20-jarige man uit deze plaats aan. De ademanalyse gaf een resultaat van 465 µg/l. De man kreeg een dagvaarding.
Op de Emmastraat in Meppel reed een 27-jarige automobilist uit Hollandscheveld tegen het verkeer over de Emmabrug. Reden om de man te bekeuren. Bij controle bleek ook dat de man te veel alcohol op had. Het resultaat van 510 µg/l is goed voor een transactie. In totaal ging het om een bedrag van 480,- .

Fietsendief aangehouden
ASSEN Surveillerende agenten hebben zaterdag net na middernacht een 16-jarige jonge man uit Assen aangehouden. Op basis van getuigen verklaring werd duidelijk dat de jongen een fiets gestolen had in de omgeving van de Nieuwehuizen Rolderstraat. De jongen bekende de herenfiets te hebben gestolen.
Later in de nacht zagen agenten een 21-jarige man uit Assen met een damesfiets over de schouder lopen op de Weiersstraat. De man gaf in eerste instantie een valse naam op. De man heeft de fietsendiefstal bekend.

MEPPEL Zondagochtend tegen zes uur zag de politie een jonge man die bezig was met een fiets. De jongen rende weg op het moment dat hij de agenten zag. De fiets is meegenomen naar het bureau.

Verdachte inbraak aangehouden
VRIES Tegen vieren kreeg de politie zondagmorgen een melding van een inbraak op een terrein aan de Veenweg. In de omgeving trof de politie een 47-jarige Assenaar aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij deze inbraak.

Winkeldieven aangehouden
EMMEN De politie heeft zaterdag twee winkeldieven aangehouden bij een winkel aan de Weerdingerstraat. Een 48-jarige man en zijn 9-jarige zoon uit Klazienaveen hadden diverse goederen, waaronder au de toilette, meegenomen zonder te betalen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. De zoon is, nadat de politie hem had gehoord, naar huis gebracht. De man is in verzekering gesteld.

Dure fles drank
ASSEN Een 55-jarige man uit Assen heeft zaterdag aan het eind van de middag een fles drank weggenomen bij een bedrijf aan de Bremstraat. Dit werd een hele dure boodschap, de man kreeg een transactie van 140,-.

Politie houdt vernieler aan
HOOGEVEEN Een 26-jarige man uit Stuifzand is zondagochtend tegen vijven aangehouden. De man had diverse auto autospiegels vernield op het Mauritsplein. De man heeft een dagvaarding gekregen.

Politie grijpt in het kader van huiselijke geweld in ZWARTEMEER De politie heeft zaterdagavond een 22-jarige man aangehouden. De man kreeg in het ouderlijk huis ruzie en heeft daarbij zijn 46-jarige moeder mishandeld. In het kader van Huiselijke geweld wordt verder een traject ingezet.

RODEN Zaterdag net na middennacht heeft de politie bemoeienis gehad met een echtelijke ruzie. Een 29-jarige man mishandelde zijn zes jaar jongere vriendin. De man is aangehouden.

Jongen heeft teveel softdrugs in bezit
TYNAARLO Personeel van een disco heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Assen aangehouden. Hij had meerdere zakjes weed op zak. De jongen is aan de politie overgedragen. In horecagelegenheden wordt gecontroleerd op bezit van drugs.

Dana Everts (06-52 55 42 18) verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.