Heuvelrug, 14.15 uur

Utrecht 01-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Politie in actie met storm

HEUVELRUG De politie heeft op zaterdagavond en nacht diverse meldingen ontvangen over stormschade, gevaar van rondvliegende goederen en het ontstaan van verkeersgevaarlijke situaties. Hiervoor was meermalen inzet van de politie noodzakelijk.

In Veenendaal waren bij het bouwterrein bij Dragonder Oost meerdere hekwerken en delen van woningen omver gewaaid. Bij de Boogschutter bleek een steiger bij een zijgevel van een flat naar beneden gestort en was beland in de vijver aan de zijde van de Grote Beer. Omdat delen van de steiger zouden gaan wegwaaien werd in overleg met de brandweer de omliggende wegen voor een gedeelte afgezet voor verkeer.

In Wijk bij Duurstede is een boom op een woonhuis van de David van Bourgondieweg gewaaid. Ook kwamen takken van de boom op een geparkeerde auto terecht. De schade is onbekend.

In Leersum waaide een lantaarnpaal om op de Nieuwe Steeg die gevaarlijk over de rijbaan hing. De brandweer zorgde ervoor dat de paal verder geen schade kon aanrichten.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden

VEENENDAAL - De politie heeft bij een winkel aan de Veenslag een 20-jarige en een 21-jarige Veenendaler van het personeel overgenomen en aangehouden op verdenking van diefstal uit de winkel. Bij de verdachten werden diverse producten aangetroffen uit de winkel. Op het bureau heeft het stelende duo een bekennende verklaring afgelegd. Zij kregen een ontzegging voor de winkel en proces-verbaal zal tegen de twee worden opgemaakt.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL-ACHTERBERG De politie heeft in op zaterdagavond en nacht twee personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Op de Friesesteeg in Achterberg werd rond 22.00 uur een 31-jarige man uit Opheusden aangehouden. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 940 ug/l. Hij mag zijn rijbewijs inleveren en heeft een dagvaarding ontvangen.

Een 45-jarige man uit Veenendaal werd hier rond 04.00 uur op de Kerkewijk aangehouden. Hij blies 615 ug/l en ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren en een dagvaarding ontvangen.