Eemland noord, 14.15 uur

Utrecht 01-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Lantaarnpaal omgewaaid

BAARN Rond 23.00 uur ontving de politie de melding van een omgewaaide lantaarnpaal op de Colijnlaan. Hier bleek de paal op een aanhanger te zijn gevallen, die schade had opgelopen. De situatie was niet verkeersgevaarlijk en attente omwonenden hadden de plek al netjes met een lint afgezet. Het energiebedrijf is in kennis gesteld.

Verkeersongeval met letsel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdagmiddag heeft omstreeks 16.00 uur een 52-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg op een zebrapad op de Groen van Prinsterersingel een gezin uit dezelfde woonplaats aangereden.

Door het ongeval raakten de 31-jarige moeder en haar 4-jarige zoon en 5-jarige dochter gewond. De moeder liep letsel op aan haar heup en het zoontje letsel aan het gelaat en gebit. Zij werden tijdelijk opgevangen door omwonenden. Het 5-jarige meisje werd door de politie voor de auto aangetroffen. Zij is per ambulance met twee gebroken benen en hoofdletsel overgebracht naar ziekenhuis De lichtenberg. Haar toestand is stabiel.

De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De verdachte legde een bekennende verklaring af. De Regionale Verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van het ongeval een onderzoek verricht.

Brievenbussen opgeblazen

BAARN De politie ontving op zaterdagavond twee meldingen van opgeblazen brievenbussen. Op de Oosterstraat en de Reigerstraat werden met vuurwerk de brievenbussen opgeblazen. De rondslingerende post werd door bewoners verzameld en overgedragen aan politie. In de omgeving werd een buurtonderzoek gedaan.

Aanrijding met letsel

SOEST Op zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur heeft een 78-jarige automobiliste uit Soest een 74-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats aangereden. De automobiliste wilde haar sleutels uit het contact halen op de F.C. Kuyperstraat, maar draaide per ongeluk de verkeerde kant op waardoor haar auto startte. Vervolgens schoot de auto naar voren en reed daarbij de 74-jarige voetganger aan die door de klap viel en kwam met haar auto tot stilstand tegen de muur en deur van een winkel.

De voetgangster is met een hoofdwond per ambulance naar ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort vervoerd. De deur van de winkel liep een scheur op door de aanrijding. De auto raakte licht gedeukt aan de voorzijde.

Vechtpartij door gedrag kind

BAARN De politie ontving op zaterdagmiddag de melding dat in een winkel aan de Eemnesserweg het gedrag van een kind blijkbaar aanleiding was voor een vechtpartij tussen twee mannen en twee vrouwen.

De ouders van een 3-jarig meisje afkomstig uit Baarn verklaarden dat het kind met haar parapluutje tegen een 28-jarige vrouw uit Eemnes had geslagen. Na een herhaling hiervan zou de vrouw het kind hebben vastgepakt en achteruit geduwd hebben. Dit was aanleiding voor het ontstaan van een woordenwisseling tussen de vrouwen en liep uit op een vechtpartij. Ook de vader en de vriend van de vrouw uit Eemnes besloten zich in het gevecht te stortten. De politie heeft de betrokkenen verzocht om getuigen van dit handgemeen te zoeken voor aanvullende verklaringen. Een bemiddelend gesprek werd niet op prijs gesteld.