Binnensticht, 14.15 uur

Utrecht 01-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Politie in actie met storm

BINNENSTICHT De politie heeft op zaterdagavond en nacht diverse meldingen ontvangen over stormschade, gevaar van rondvliegende goederen en het ontstaan van verkeersgevaarlijke situaties. Hiervoor was meermalen inzet van de politie noodzakelijk.

In Zeist reed rond 23.00 uur een 25-jarige automobilist uit Zeist op de Lindenlaan tegen een omgewaaide boom. De bestuurder verklaarde dat voor hem plotseling een boom omviel. Hij remde uit alle macht maar kwam met zijn auto in de takken van de boom terecht, waardoor schade ontstond aan de auto. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en verwijderd.

Bij de 1e Dorpsstraat kwamen bij een pand dakpannen naar beneden. Hierdoor werd een deel van de weg afgezet om te voorkomen dat passanten geraakt zouden worden door de vallende pannen.

Op een parkeerdek aan de Laan van Vollenhove viel een boom op een geparkeerde auto. Hierdoor deukte het dak in van de auto.

In Bilthoven ontving de politie meldingen van een omgevallen boom op een geparkeerde auto op de Leijenseweg en takken van bomen op een serre bij een woning aan de Spoorlaan. De brandweer droeg zorg voor het verwijderen van takken en boom.

Zakkenrolster aangehouden

ZEIST De politie heeft in een horecagelegenheid aan de 1e Dorpsstraat een 20-jarige Poolse vrouw aangehouden omdat zij door personeel op heterdaad betrapt was bij het zakkenrollen of pogingen daartoe bij diverse personeelsleden en bezoekers. Bij de vrouw werd een rijbewijs en identiteitskaart van een personeelslid aangetroffen. Omdat de vrouw de hele avond in het bijzijn van twee Poolse vriendinnen verkeerde beiden 21 jaar werden ook deze twee aangehouden voor nader onderzoek en verhoor.

Verzet bij aanhouding

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23- en een 25-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden bij de Traaij. Een surveillerende agent zag de mannen op een fiets zonder verlichting fietsen. Hierop sprak hij het duo aan. Deze begonnen zich lastig te gedragen en reageerden agressief naar de agent. Deze riep assistentie in terwijl het duo een nabijgelegen horecagelegenheid inging.

Vervolgens werden beiden aangehouden waarop de 23-jarige man verzet bood. Met moeite werd de verdachte geboeid. Ook de andere verdachte werd geboeid en overgebracht naar het bureau. Beiden werden ingesloten.

Aanhouding voor openbare dronkenschap en bedreiging

DE BILT De politie heeft op zaterdagavond op de Burgemeester de Withstraat een 46-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor openbare dronkenschap en bedreiging.

Surveillerende agenten zagen de man over straat zwalken en gingen controleren of het goed ging met de man. De man ging voor de politieauto staan met bier in zijn hand en begon naar de agenten te schelden. Hij werd verzocht het rustiger aan te doen. Dit had een averechts effect want de man ging alleen maar harder schreeuwen en vloeken. Ook toesnellende familie kon de man niet kalmeren. Vervolgens brulde de man dat hij een van de agenten wel zou neerschieten. Toen was de maat vol voor de politie en hij werd aangehouden en geboeid.

Met moeite wisten de agenten de man in de auto onder dwang te houden. Ook op het bureau bleef de man vloeken en schelden en werd geboeid in een cel ingesloten nadat een arts de man had gecontroleerd. Hier mocht hij een nachtje zijn roes uitslapen.