Eemland zuid, 14.15 uur

Utrecht 01-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Politie in actie met storm

EEMLAND ZUID De politie heeft op zaterdagavond en nacht diverse meldingen ontvangen over stormschade, gevaar van rondvliegende goederen en het ontstaan van verkeersgevaarlijke situaties. Hiervoor was meermalen inzet van de politie noodzakelijk.

Rond 23.00 uur ontving de politie de melding van een steiger die bij een flat aan de Fideliohof dreigde om te vallen. Veel bewoners stonden buiten aan de overzijde, uit angst om weer de eigen woning in te gaan. Daarop heeft de politie samen met brandweer zoveel mogelijk geparkeerde autos in de omgeving verwijderd. Daarna werd door de brandweer de steiger gecontroleerd tot vallen gebracht en konden de bewoners van de flat na 4 uur weer de flat binnengaan. Door het vallen van de schade liep het gebouw lichte schade op aan muren en dak.

Ook steigers aan de Bohortplaats en de Ferguutplaats bleken niet bestand tegen de storm. Diverse loopplanken vlogen in het rond en een plank is door een raam gegaan. In overleg met de brandweer werd de Kattenbroekerweg gedurende de storm afgesloten voor verkeer.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT - De politie heeft in een woning aan het Ariaplein een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De politie had kort daarvoor de bewoner een 26-jarige man aangehouden in een horecagelegenheid op de Hof. Er was een melding gedaan dat de verdachte mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. Toen de politie de man daarop bij de Hof aanhield, werd wel een holster aangetroffen, maar geen wapen. Daarop werd de woning van de verdachte doorzocht. Hier werd geen wapen, maar in een slaapkamer wel 189 hennepplanten gevonden. De man is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Oproep getuigen: beroving

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagochtend een aangifte opgenomen van een beroving van een 93-jarige vrouw uit Amersfoort. De vrouw was op vrijdagavond rond 18.45 uur samen met een 66-jarige vrouw aan het wandelen aan de Achter Davidshof. De bejaarde vrouw had een handtas in haar rollator liggen. Zij liepen een klein paadje in en plotseling kwam er een jongen op de vrouwen af. Hij griste de tas uit de mand van de rollator en rende in de richting van de Westsingel. Vervolgens sprong hij daar bij een andere jongen achterop de fiets en reden weg.

Signalement:

Beide jongens zijn ongeveer 15 jaar oud, droegen nette, lichtkleurige kleding. De verdachten fietsten op een donkergekleurde fiets.

De politie roept getuigen en personen die meer informatie hebben op om contact op te nemen met de politie in Amersfoort, tel. 0900-8844.

Vernielers aangehouden

HOOGLAND De politie heeft op zaterdagavond twee 14-jarige jongens omstreeks 23.00 uur aangehouden voor het vernielen van een ruit van een woning aan de Zandkamp. De jongens zouden een tuinbeeld tegen een ruit hebben gegooid. Zij legden een bekennende verklaring af. De ouders zijn in kennis gesteld. De straf zal nog worden bepaald.

Overlast

WOUDENBERG Surveillerende politie zagen in de nacht van zaterdag op zondag een opstootje bij de Geertsteinselaan. De aanwezige buurtbewoners verklaarden dat een van de jongeren had getracht een vuilnisbak te vernielen. Alleen kon de dader niet worden aangewezen. Daarop werden de jongeren weggestuurd.

Verdachte mishandeling aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor het mishandelen van een portier bij een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. Ron 04.30 uur kregen de politie de melding dat de verdachte een fles op het hoofd van de portier had geslagen. Daarop werd de verdachte aangehouden en ingesloten in het bureau. Letsel van de portier is onbekend.