Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Bennekom, fietsers mishandeld

Publicatiedatum: 01-02-2004

Twee fietsers (een 22-jarige Edenaar en een 26-jarige Wageninger) zijn zaterdag rond 22.30 uur mishandeld nabij het viaduct op de Edeseweg in Bennekom. Zonder aanleiding werden zij door enkele personen tot stoppen gebracht, waarna de Edenaar enkele malen zou zijn geslagen en de Wageninger ten val kwam. Tevens zouden de fietsen vernield zijn. Na de mishandeling vertrokken de mishandelaars. Van twee van hen zijn signalementen bekend.
Het zou gaan om een blanke man, ongeveer 16 jaar oud, circa 1.80 meter lang, normaal postuur, kort zwart haar. Die zaterdagavond droeg hij een zwarte broek.
De andere verdachte is eveneens een blanke man, ongeveer 16 jaar oud, circa 1.65 meter lang, normaal postuur, pukkelig gezicht, kort blond haar.
Personen die meer informatie over de mishandeling en/of de verdachten hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede/Bennekom, belediging van agenten

Publicatiedatum: 01-02-2004

Een 24-jarige Barnevelder is zondag omstreeks 02.30 uur op het Museumplein in Ede aangehouden. Hij zou een agent hebben beledigd. De bewuste agent had de verdachte gevorderd het plein te verlaten, omdat de man daar amok maakte. Hierop zou hij de agent hebben uitgescholden. Een 25-jarige inwoner van Scherpenzeel werd zondag omstreeks 04.00 uur aangehouden op de Nieuwe Stationsstraat in Ede, omdat hij daar een agent had uitgescholden.
Een 27-jarige automobilist uit Bennekom is zaterdag rond 12.00 uur aangehouden inzake belediging op de Dorpsstraat in Bennekom. Agenten zagen in die bewuste straat een auto staan, terwijl daar een algeheel parkeerverbod geldt. Tijdens het uitschrijven van de bon liep de verdachte naar zijn auto. Hij vroeg waarom hij een bon kreeg, dit werd hem uitgelegd. Hij gaf aan het niet met de bekeuring eens te zijn. Hierna zou hij zijn middelvinger naar de agenten hebben opgestoken, waarna hij werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede e.o., verkeerscontroles

Publicatiedatum: 01-02-2004

Afgelopen zaterdag werd van 08.15 uur tot 14.17 uur een verkeerscontrole gehouden op de N224 in Ede. In totaal 4090 voertuigen werden gecontroleerd; vijftig personen bleken te hard te hebben gereden.
In Wekerom werden zaterdag van 08.46 uur tot 14.15 uur op de Apeldoornseweg 2190 passanten gecontroleerd. Van het gecontroleerde aantal bleken twintig personen de ter plaatse geldende maximumsnelheid te hebben overschreden.
45 van de 164 gecontroleerde voertuigen die zaterdag tussen 20.18 uur en 21.01 uur over de Thorbeckelaan in Barneveld reden, reden daar met een te hoge snelheid. Zij zijn geflitst.
Op de Marktstraat in Scherpenzeel zijn vrijdag zeven bonnen uitgeschreven. Veelal hadden de bekeuringen betrekking op het niet voeren van deugdelijke verlichting.
In Ede (op de Verlengde Maanderweg) is vrijdag eveneens een controle op verlichting uitgevoerd. Hier werden zes overtreders beboet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede e.o., rijden onder invloed

Publicatiedatum: 01-02-2004

Een 21-jarige automobilist uit Ede is zaterdagnacht (rond 03.00 uur) aangehouden in zijn woonplaats. Agenten zagen de verdachte met te hoge snelheid door een woonwijk rijden. De achtervolging werd ingezet. Op de Van Galenstraat werd de auto aangetroffen en bleek vlakbij de geparkeerd staande wagen een tuinmuurtje omver was gereden. De auto van Edenaar had schade, mogelijk dat dit voertuig tegen het muurtje was gereden. De verdachte werd een blaastest afgenomen. Het bleek dat de man onder invloed verkeerde. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van een uur.
Van een 46-jarige automobilist uit Ede werd zaterdagmiddag (rond 13.45 uur) eveneens een blaastest afgenomen. Dit gebeurde op de Proosdijerveldweg in Ede. De man blies 965 ug/l (zo'n 2,21 promille). Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van twaalf uur opgelegd. De APK van de auto bleek te zijn vervallen.
Op de Veenderweg in Ede moest een 21-jarige Edese automobilist zondag rond 03.30 uur blazen. Hij bleek gedronken te hebben (zo'n 0,60 promille). Hij werd bekeurd en kreeg een rijverbod van een uur opgelegd.
Zaterdag rond 02.00 uur werd op de Wolweg in Stroe een 20-jarige automobilist uit Kootwijk betrapt op rijden onder invloed. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van zeven uur.
Op de Apeldoornseweg in Ede werd zaterdag rond 04.40 uur een 26-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek gecontroleerd. Hij bleek aan Bacchus te hebben geofferd (1,08 promille). Hij werd bekeurd en kreeg een rijverbod van vier uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 01-02-2004

Een 43-jarige inwoner van Wageningen is vrijdag op de Grotestraat in Ede aangehouden. De Wageninger wordt verdacht van winkeldiefstal. De verdachte zou goederen hebben gestolen uit winkels in Ede en Bennekom. Het zou onder meer om kleding gaan.
Op de Stationsweg in Ede werd een 32-jarige inwoner van Den Haag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Vrijdag werd rond 17.30 uur gezien hoe de man uit een winkel aan de Grotestraat een fles drank zou hebben gestolen. De gewaarschuwde politie kwam de man tegen op de Stationsweg en hield hem daar aan. De man wordt er van verdacht diezelfde dag een andere fles drank te hebben ontvreemd uit een winkel aan de Achterdoelen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---