1e persbericht van zondag 1 februari 2004

Eindhoven 01-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten aangehouden door buurtbewoners

Na een poging om een auto in brand te steken op de Snelliushof sloegen alerte buurtbewoners alarm. Zij gingen achter de twee verdachte Eindhovenaren van 45 en 33 aan en konden hen op de Reaumurstraat aanhouden en rond 4.40 uur overdragen aan de politie. Kort voor de aanhoudingen werd brand gesticht in een auto aan de Barrierweg en aan het Pastoor van Arsplein. In beide gevallen bluste de brandweer het vuur. Onderzocht wordt of de aangehouden verdachten hier bij betrokken zijn. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aangehouden vanwege mishandeling

Na een onderzoek kon de politie zaterdagmiddag rond 16.00 uur in een woning aan de Caspar Netscherstraat twee Belgische mannen uit Neerpelt van 37 en 32 jaar aanhouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 47-jarige vrouw in haar woning aan de Luipaardstraat eerder die middag. De mannen hadden aangebeld en toen de vrouw opendeed ontstond een onenigheid waarbij zij geslagen werd. De vrouw is hierdoor achterover gevallen waarop ze nog diverse keren werd geslagen. Het slachtoffer liep enkele kneuzingen aan haar hoofd op. Zij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Ook de zoon en een Eindhovense vriend van de vrouw liepen tijdens de vechtpartij een verwonding aan hun hoofd op. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Op de Hastelweg is zaterdagavond rond 22.10 uur een 36-jarige Poolse automobilist tegen de voorkant van een aan de rechterkant geparkeerde auto gebotst. Hierdoor kwam de auto half op de rijbaan te staan waardoor een 31-jarige automobilist uit Eindhoven een botsing met de aangereden geparkeerde auto niet meer kon voorkomen. De Pool kon niet meer goed op zijn benen staan. De man werkte echter niet mee aan de ademanalyse. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Verder bleek hij geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben in Nederland. De man gaat in vreemdelingenbewaring voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bestelautos gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee Volkswagen bestelautos gestolen. Een witte Volkswagen Transporter met het kenteken VG-SX-22 werd vanaf de Nachtegaallaan weggenomen en een witte Volkswagen Bestel met het kenteken VB-RX-05 werd vanaf een parkeerterrein aan de Paradijslaan gestolen.

Helmond: Onder invloed

Op de Brandevoortse Dreef is zondagochtend rond 5.00 uur een 25-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding slingerend en door rood rijden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,70 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraken

In een woning aan de Frans Halslaan is zaterdag tussen 18.00 en 22.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterpoort open te breken en vervolgens een raam van het pand te vernielen. Uit de woning werden twee spelcomputers, een cd-speler voor in de auto, een dvd-speler, ongeveer 150 Euro, twee mobiele telefoons en sieraden gestolen. Ook in een woning aan het Eeuwselplantsoen is zaterdag tussen 17.15 en 23.45 uur ingebroken. Hier werden een viool, een wandelstok en een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De achterdeur werd opengebroken om binnen te komen. In een woning aan de Topaasstraat is zondagochtend rond 2.20 uur een inbreker overlopen. Toen de bewoners thuiskwamen zagen zij door de ruit van de voordeur een inbreker van de trap aflopen. In het voorbijgaan deed hij de knip op de voordeur waardoor de bewoners niet binnen konden. De bewoners zijn vervolgens via de achterkant de woning binnengegaan. De dief was toen al gevlucht. Uit de woning werden ongeveer 300 Euro en een GSM weggenomen. Via het openbreken van een raam aan de achterkant is de inbreker binnen gekomen.

Asten: Verdachte met harddrugs aangehouden

Op een parkeerplaats aan de A67 is zondagochtend rond 4.15 uur een 19-jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden. De man stond op de parkeerplaats en bij een controle trof de politie bij hem twee cachetjes met paar gram harddrugs aan. Tevens lagen in zijn auto een bivakmuts en een stanleymesje. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Snelheidscontrole

Op de Ommelseweg zijn zaterdag tussen 12.00 en 13.15 uur 577 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 57 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Best: Inbraak horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Boterhoek is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Uit het pand werd een paar duizend Euro weggenomen.

Best: Onder invloed

Op de Oude Rijksweg is zaterdag rond 19.35 uur een 40-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De man had veel te veel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 2,40 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Automobiliste wijkt uit voor hond

Op de A67 ter hoogte van hectometerpaal 30, rijrichting Eindhoven, is zaterdag rond 16.15 uur een 40-jarige Belgische automobiliste uit Gent met haar auto in een slip geraakt. Vervolgens sloeg het voertuig een aantal keren over de kop. Dit gebeurde nadat de vrouw probeerde uit te wijken voor een overstekende hond. De vrouw is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Gemert: Twee karts en een CV-ketel gestolen

Bij een bedrijf aan de Dommel is zaterdagavond tussen 21.00 en 22.10 uur ingebroken. Een raam van een bestelbus werd ingeslagen waaruit de afstandsbediening van de roldeur van het bedrijf werd weggenomen. Vervolgens werd de roldeur geopend en werden uit het pand twee karts en een CV-ketel gestolen. Eén van de karts is inmiddels teruggevonden in Gemert.

Heeze: Verdachten met harddrugs opgepakt

Op een parkeerplaats aan de Jan Deckersstraat zag de politie zondagochtend drie mannen uit Heeze (2 x 20 en 19 jaar) in een auto zitten. Bij controle bleek dat in de auto elf cachetjes met harddrugs lagen. Verder werd in het voertuig een boksbeugel aangetroffen. Hierop zijn de drie verdachten rond 2.40 uur aangehouden. Tijdens de fouillering werden bij de 20-jarige bestuurder nog eens vier cachetjes met verdovende middelen aangetroffen. Bij de 20-jarige bijrijder werd nog één cachetje gevonden en bij de 19-jarige Heezenaar een joint. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Lierop: Snelheidscontrole

Op de Rijksweg zijn zaterdag tussen 14.20 en 16.30 uur 1.574 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 133 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 128 km/u.

Nuenen: Rookmelder waarschuwt bewoners

In een woning aan de Witte Put is zondagochtend rond 1.00 uur brand ontstaan. De bewoner van het pand werd wakker van het gepiep van een rookmelder. Toen hij beneden ging kijken ontdekte hij de brand in de woonkamer. Hij heeft snel zijn kinderen en vrouw wakker gemaakt en samen hebben ze de woning op tijd kunnen verlaten. De brandweer heeft het vuur geblust.

Maarheeze: Woninginbraak

In een woning aan de Hommelberg is zaterdag tussen 10.20 en 11.10 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de schuifpui aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werd een fototas met twee cameras gestolen.

Valkenswaard: Hennep ontdekt na brand

Zaterdagochtend rond 9.10 uur is brand uitgebroken in een bovenwoning aan Den Haas. In het pand werd een hennepkwekerij met 120 planten aangetroffen. Daar het een uitslaande brand betrof besloot de brandweer om de buren te waarschuwen. Hier deed echter niemand open. Om zeker te zijn dat niemand zich meer in het betreffende pand bevond is de brandweer met een hoogwerker op het balkon geklommen. Vervolgens werd een deur opengebroken. In de woning werd niemand meer aangetroffen. Wel werd daar een hennepdrogerij gevonden. De 21-jarige bewoner kwam even later naar het pand. Hij is aangehouden voor het in het bezit hebben van ruim 1.400 gram henneptoppen. Voor verder onderzoek is hij de cel ingegaan. De politie is op zoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij die in het pand waar de brand uitbrak werd aangetroffen. De brand in deze woning is ontstaan bij de meterkast. De exacte oorzaak wordt nog onderzocht.

Valkenswaard: Geoogste hennepkwekerij aangetroffen

In een woning aan de Gaspeldoornlaan heeft de politie zaterdagmiddag een zojuist geoogste kwekerij aangetroffen. De 32-jarige bewoner werd rond 15.40 uur aangehouden. De aangetroffen resten van ruim dertig hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.