Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 1 februari 2004

* JONGEN BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half zeven werd op de Beijerlandselaan, een 16-jarige jongen uit Rotterdam beroofd. Het slachtoffer werd aangesproken door een nog onbekende man, die hem plotseling met een vuurwapen bedreigde. Hij kreeg het vuurwapen tegen zijn hoofd gezet en moest geld afgeven. Hierna ging de man er vandoor met 15 euro aan buit.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft zaterdagavond en zondagmorgen vroeg in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Op het Stationsplein werd een 63-jarige man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Hij blies 670 UGL (1,5 pro mille). Er werden 86 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen, terwijl 6 personen op de bon gingen voor wildplassen. Voor diverse (verkeers)overtredingen werden nog eens 67 bekeuringen uitgedeeld.


* MAN GEWOND BIJ STRAATROOF
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks elf uur werd in de Polderlaan een 18-jarige Rotterdammer beroofd. Het slachtoffer werd aangesproken door een man, die hem om geld vroeg. Het slachtoffer kreeg een klap in zijn gezicht, waarna de man geld uit de portemonnee van het slachtoffer haalde. Hierna rende hij weg. Een onderzoek in de omgeving door de politie naar de man bleef vooralsnog zonder resultaat.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Bij een steekpartij zaterdagavond omstreeks tien uur in een woning aan de Diephuisstraat, is 21-jarige Rotterdammer gewond geraakt. Hij werd door de GGD naar het St. Franciscus Gasthuis overgebracht. Het slachtoffer had kennelijk ruzie (relationele sfeer) gekregen met zijn 20-jarige vriendin. Tijdens die onenigheid had zij hem met een mes in de rug gestoken. De vrouw werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.