Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht 01-02-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Trance Energy rustig verlopen

UTRECHT Zaterdag bezochten zon 25.000 bezoekers in de Jaarbeurs Trance Energy. De politie verrichte 19 aanhoudingen.

Het beleid van de politie was gericht op de zelfredzaamheid van de beveiliging van het feest. De politie ondersteunde de beveiliging daarin. Dat betekende dat de politie gedurende het feest zich meer richtte op het toezicht rond de Jaarbeurs.

De aanhoudingen betroffen met name drugsgerelateerde delicten. Enkele personen werden heengezonden, maar er waren ook personen die het feest moesten verlaten. Eén man was in het bezit van 40 pillen, twee mannen werden aangehouden voor diefstal van toegangskaarten. Tevens is een man aangehouden die in het bezit was van 30 toegangskaarten. 11 toegangskaarten hiervan waren aantoonbaar vals, de andere toegangskaarten moeten nog worden onderzocht.

Het publiek in de toegangshal was zeer rustig en zelfs het rookverbod werd door 10.000 mensen nageleefd.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Op zaterdagochtend hield de politie op de Lange Viestraat een 15-jarige bestuurder aan van een bestelauto.

Agenten zagen dat een bestuurder van een bestelauto door het rode verkeerslicht reed. De agenten gaven de bestuurder hierop een stopteken. De bestuurder, een 15-jarige jongen uit Utrecht, gaf aan nog geen rijbewijs te hebben. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen kreeg een bekeuring voor het rijden door rood licht en het besturen van een motorvoertuig onder de 16 jaar.

Mishandeling na aanrijding

UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 18.25 uur vond er een mishandeling plaats van een automobilist op de Kanaalstraat.

Op de Rijksweg A2 afslag Hooggelegen vond een aanrijding plaats tussen twee personenautos, doordat de voorste bestuurder van de auto tegen de achterliggende auto was aangerold, met lichte schade tot gevolg.

Beide bestuurders spraken af om naar een parkeerplaats te rijden om de schade daar verder te regelen. Echter de bestuurder van de voorste auto probeerde de ander auto vervolgens van zich af te schudden, maar dit lukte niet. Uiteindelijk stopte de voorste auto in de Kanaalstraat, waarna de bestuurder uitstapte en de andere bestuurder twee vuistslagen in zijn gezicht gaf. Vervolgens stapte de voorste bestuurder weer in de auto en reed weg.

Signalement:

Man, tussen de 27 en 33 jaar, 1.85 lang, breed/ gespierd postuur, licht krullend zwart haar met matje in de nek. De man was gekleed in een lichtkleurige broek en een donkere leren jas.

De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie van het district Marco Polo, tel. 0900-8844.

Jongen onder boom

UTRECHT Zaterdagavond kwam er een jongen onder een boom terecht op het Lucasbolwerk als gevolg van de storm.

Door de storm was de boom omgewaaid en op het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Utrecht, terechtgekomen. Een dikke tak was op de schouder van het slachtoffer beland. De jongen werd overgebracht naar Diaconesseziekenhuis.