Politie Groningen

Persberichten zondag 1 februari 2004

Provincie Groningen 01-02-2004 -

Delfzijl: vrouw vernielde 70 autos
Een 27-jarige inwoonster van Delfzijl heeft toegegeven over een periode van een half jaar ruim 70 vernielingen te hebben gepleegd aan autos voornamelijk in Delfzijl Noord. Ze stak daarbij banden lek of bekraste de autos met een priem. In sommige gevallen vernielde ze over een bepaalde periode meerdere keren dezelfde auto. De vernielingen werden gepleegd in de wijk Zanden en de Riffenbuurt van Delfzijl Noord. De vrouw heeft geen verklaring voor haar daden. Ze zegt daar niets aan te kunnen doen. Ze is vaker met de politie in aanraking geweest voor vernielingen. Niet alleen aan autos maar ook aan gebouwen waarbij ze ramen ingooide. De politie heeft aangeboden om te bemiddelen in een hulpverleningstraject. Het is de vraag of ze daar gebruik van maakt. Van het onderzoek wordt proces-verbaal opgemaakt voor verdere vervolging door de officier van justitie.

Winschoten: bromfietser loopt heupletsel op
Een 54-jarige bromfietser uit Winschoten liep zaterdagavond heupletsel op toen hij op de Sint Vitusholt in zijn woonplaats tegen een geparkeerde personenauto botste. Hij is voor behandeling overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. De bromfiets raakte flink beschadigd.

Hoogezand: bromfietser loopt ernstig handletsel op
Een 19-jarige bromfietser uit Hoogezand liep zaterdagmiddag ernstig handletsel op toen hij op de kruising van de Beukemastraat met de Stationsweg in Hoogezand in botsing kwam met een personenauto. Hij is ter behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De bestuurder van de personenauto, een 75-jarige inwoonster van Sappemeer kwam vanaf de Stationsstraat en zag de bromfietser over het hoofd. Daardoor verleende ze geen voorrang aan de bromfietser.

Onstwedde: auto tegen boom, bestuurder licht gewond
Een 22-jarige automobilist uit Mussel is zaterdagmiddag licht gewond geraakt toen hij op de Barkhoornweg bij Onstwedde tegen een boom botste. Hij is behandeld in het ziekenhuis voor verwondingen in het gezicht, maar kon daarna weer naar huis. Het ongeval ontstond nadat de auto in een bocht begon te driften, waardoor de bestuurder de macht over het voertuig verloor. De auto botste daarna tegen een boom. De auto raakte aan de voorzijde flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Vierhuizen: camper van de weg gewaaid
Zaterdagmiddag is op de Provincialeweg bij Vierhuizen een camper van de weg gewaaid en op de zijkant onder aan de dijk terechtgekomen. Het voertuig liep daarbij flinke schade op. De 47-jarige chauffeur, een inwoner van Schiermonnikoog, en zijn 5-jarig dochtertje bleven ongedeerd en konden op eigen kracht uit de camper komen. Het voertuig reed in de richting Lauwersoog toen door plotselinge rukwinden de zaak de berm in werd geblazen. Een bergingsbedrijf heeft enkele uren werk gehad om de camper weer netjes op de weg te krijgen.

Groningen: aanhoudingen na vechtpartij
Bij een vechtpartij tussen een groot aantal personen zijn zaterdagnacht omstreeks 6.30 uur zes personen aangehouden. Daarna was het weer rustig. De zes personen hadden op het oog een belangrijk aandeel in de vechterij op straat, die zonder enige duidelijke reden is ontstaan. De aangehouden personen kwamen voor het merendeel uit de stad en varieerden in leeftijd van 17 tot 23 jaar. Ze zijn voor nader verhoor voorlopig ingesloten aan het politiebureau. Na verhoor konden ze weer naar huis.

Groningen: aanhoudingen voor belediging en ernstige overlast Een 19-jarige inwoner van het Friese Kollumerland is zaterdagnacht aangehouden omdat hij twee surveillerende politiemensen beledigde. De agenten waren naar de Grote Markt gedirigeerd vanwege een ruzie tussen meerdere personen. Toen ze ter plaatse kwamen maakte de 19-jarige Fries de agenten uit voor homo. Toen hij hoorde dat hij was aangehouden ging hij er als een speer vandoor. Even verderop kon hij alsnog worden aangehouden. Een 22-jarige vriend bemoeide zich met de aanhouding. Hij werd ook meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij (22 jarige) ook nog een stanleymes in zijn binnenzak had. Deze werd in beslag genomen. De twee maakten deel uit van een groepje die onder meer met fietsen hadden gegooid, hetgeen te zien was via de bewakingscameras. Nadat de twee duidelijk was gemaakt dat hun gedrag niet werd getolereerd in het uitgaansgebied van de stad Groningen, konden ze met een proces-verbaal op zak het politiebureau weer verlaten.

Groningen: overval op kledingzaak
Een kledingzaak aan het Helperplein is zaterdag tegen sluitingstijd (17.00 uur) overvallen door twee personen. Vermoedelijk ging het om twee mannen die met bivakmutsen op en onder dreiging van een pistool het winkelpersoneel geld lieten afgeven uit de kassa. Dit betrof een klein bedrag. Nadat ze het geld hadden ontvangen gingen ze even snel de winkel weer uit als ze waren gekomen, en verdwenen lopende in onbekende richting. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden heeft zaterdagmiddag op de A7 bij Hoogkerk richting Drachten een botsing veroorzaakt. Hij slingerde volgens getuigen van de ene rijstrook naar de andere waarbij hij de achterzijde van de auto van een 27-jarige inwoner van Groningen raakte, die vervolgens uit koers raakte en tegen de vangrail botste. De Stadjer is met nek- en rugklachten voor nader onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen De beide autos zijn door een berginsgbedrijf afgevoerd. De Leeuwarder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau bleek hij 1.8 promille alcohol in zijn bloed hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: automobiliste botst tegen lantaarnpaal
Een 34-jarige automobiliste uit Uithuizen is zaterdagmorgen op de Provincialeweg N363 bij uithuizen tegen een lantaarnpaal gebotst. Haar auto liep daardoor zware schade op. Zij klaagde zelf over haar hoofd en nek. Ze is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw verklaarde zich niets te kunnen herinneren. Ze reed in een bocht zonder aanwijsbare reden rechtdoor waardoor ze in de berm raakte. Na een slippartij botste ze tegen de lantaarnpaal. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Nieuweschans: gat in wegdek A7
Op de A7 bij Nieuwe Schans richting Duitsland is zaterdag een gat in het wegdek ontdekt. Het gat had een diepte van circa 20 centimeter en was 1 meter bij 40 centimeter groot. Dit leverde gevaar op voor de weggebruikers. De politie heeft in eerste instantie het verkeer over één rijstroook geleid. Later is dat door Rijkswaterstaat overgenomen die het gat hebben gerepareerd.