Politie Flevoland

Aanhoudingen na alcoholcontroles

Lelystad 01-02-2004 - Het Verkeersteam heeft dit weekend twee grote alcoholcontroles gehouden in Lelystad en Almere. Tijdens de eerste controle aan de Zuigerplasdreef, in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 22.00 en 07.00 uur, zijn 13 personen aangehouden na een eerste blaastest en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse.

Een van hen bleef net onder het toegestane promillage en is heengezonden, maar een bijrijder van een andere automobilist verkeerde wel onder invloed en werd agressief naar zijn medepassagiers. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Tien van de dertien kregen een proces verbaal wegens rijden onder invloed, en twee raakten hun rijbewijs kwijt: een 20-jarige automobilist reed met hoge snelheid langs het Stationsplein en had bij zijn staandehouding een promillage van 1.9. Een 32-jarige plaatsgenoot had een promillage van meer dan
1.3 en raakte bij de controle eveneens zijn rijbewijs kwijt. In de nacht van zaterdag op zondag tussen 22.00 en 07.00 uur vond de controle plaats langs de Spoordreef en de Hogering. Daarbij zijn twaalf personen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Negen van hen hadden een te hoog promillage, waarvan een 18-jarige jongen uit Zeewolde zo hoog (1.35) dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Hij was aangehouden op de Horsterweg, nadat hij uit de bocht was gevlogen en een lantaarnpaal had geraakt. Zijn 15-jarige passagiere uit Zeewolde raakte daarbij gewond en is ter controle per GGD-ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.