Politie Limburg-Noord

Bewoners geevacueerd na brand
(mediabericht van de sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg) Roermond - Door een brand zijn afgelopen nacht 18 bewoners van een begeleid wonenproject aan de Koninginnelaan in Roermond korte tijd geevacueerd. Om kwart voor twee in de vroeg morgen kwam er een brandmelding binnen. Bij aankomst van brandweer Roermond bleek het te gaan om een brand in een meterkast en de daaronder gelegen kelderruimte. De brandweer was het vuur snel meester. Door de heftige rookontwikkeling werden de 18 bewoners op de begane grond en eerste verdieping door de begeleiders geëvacueerd naar een gemeenschappelijke ruimte en aldaar opgevangen. Twee bewoners hebben zich onder behandeling van het ambulancepersoneel laten stellen omdat ze rook ingeademd hadden. Ze konden echter in het complex blijven. De bewoners van de overige woningen werden opgevangen in een ander ruimte op de begane grond. In de kelder bleken meerdere ruimtes door het vuur, rook en roet beschadigd. Om half drie konden de bewoners van de woningen op de tweede verdieping en hoger alweer terug naar huis. Nadat Essent de stroomvoorziening zoeveel mogelijk had hersteld bleken twee woning van het woonproject voorlopig onbewoonbaar. De bewoners zijn tijdelijk elders in het project ondergebracht. De kelderruimte is door de brandweer geventileerd en afgesloten in afwachting van onderzoek door de technische recherche op zondagmorgen.

Aanhoudingen na overval - 3
Arcen - De politie heeft vrijdagavond drie mannen uit Helmond in de leeftijd van 21 (2x) en 26 jaar aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op de balie van een thermaalbad aan Klein Vink in Arcen. Bij deze gewapende overval werden enkele honderden euro's buitgemaakt welke bij de arrestatie zijn teruggevonden. Er zijn eveneens enkele vuurwapens aangetroffen. Het geld en de wapens zijn in beslag genomen. Na de overval werd een signalement van de daders en de vluchtauto verspreid onder de politiepatrouilles in de regio. Een patrouille signaleerde een voertuig dat voldeed aan het signalment op de A67 onder Venlo en met behulp van een andere patrouille werden de inzittenden gearresteerd. Het drietal is inmiddels in verzekering gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersgewonde-2
Horst - Bij het verkeersongeval op de Gasthuisstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een jongeman uit Swolgen (leeftijd nog onbekend) gewond geraakt. Het slachtoffer is met een beenbreuk en hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis waar hij zaterdagmorgen werd geopereerd. De politie heeft het slachtoffer nog niet kunnen horen. De voetganger werd aangereden door een 26-jarige automobilist uit Horst. Vermoedelijk is het slachtoffer plotseling de weg opgelopen waarbij de automobilist hem niet meer kon ontwijken. De politie heeft de zaak in onderzoek.