Rijksmuseum van Oudheden


- 27 januari 2004 -

Voorlezen over Egypte in Rijksmuseum van Oudheden

Zondag 1 februari organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een gratis voorleesmiddag voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Er wordt een verhaal verteld over het ontstaan van het oude Egypte, het land van machtige farao's en geheimzinnige mummies. De voorleesmiddag in het museum wordt gehouden in het kader van de Nationale Voorleesdagen, een nieuw initiatief van de Stichting Lezen en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Het verhaal dat wordt voorgelezen in het Rijksmuseum van Oudheden komt uit `Sterrendrager', een prentenboek dat werd geschreven door de Zuid-Afrikaanse kinderboekenschrijfster Dianne Hofmeyer, met prachtige illustraties van Jude Daly. `Sterrendrager' gaat over het ontstaan en de geschiedenis van het oude Egypte. Via een `voorleeskoffertje' zijn de prenten uit het boek voor iedereen te zien. Voorlezer mevrouw Addy Bulsink heeft ruime ervaring in het voorlezen aan groepen kinderen. Het verhaal wordt verteld om 13.30 uur en om 15.30 uur in de filmzaal van het museum.

De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van 26 januari tot en met 7 februari. Ze zijn een initiatief van de Stichting Lezen, met de bedoeling om het plezier en het belang van voorlezen onder de aandacht te brengen. De Stichting Lezen is opgericht door belangenverenigingen van boekhandelaren, uitgevers en openbare bibliotheken. In 1994 wees het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de stichting aan als landelijk platform voor leesbevordering. De organisatie van de Nationale Voorleesdagen is in handen van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, die ook de organisatie van de Kinderboekenweek voor haar rekening neemt.

Voorleesmiddag in het Rijksmuseum van Oudheden
datum: zondag 1 februari 2004
locatie: Rapenburg 28, Leiden
aanvang: 13.30 uur en 15.30 uur
toegang: gratis