Gemeente Haarlem


23 januari 2004
Julia de Jong
023-5114903
17/2004
Gemeente Haarlem, sector Stadsbeheer

Persbericht


Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer
Op zondag 1 februari aanstaande organiseert het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef weer een publiekswandeling door de Stadskweektuin. Deskundige gidsen schenken tijdens de wandeling vooral aandacht aan de vele knopvormen van de houtige gewassen en aan de planten die groen en bloeiend de wintermaanden trotseren.

Afhankelijk van het karakter van de winter kunnen eind januari al de eerste sneeuwklokjes bloeien. Zij worden wel de voorbode van het nieuwe groei- en bloeiseizoen genoemd. Dat doet vermoeden dat gedurende de winter de gehele flora in slaap is. Niets is minder waar: er zijn ook soorten die juist in de koudste maanden in bloei komen. De winter is dus niet alleen geschikt voor een strandwandeling. Met een beetje oog voor detail en een goede plantenkeuze, is de tuin in alle jaargetijden interessant. De gidsen zullen de wandelaars er van overtuigen dat er heel wat te zien is in een winterse tuin.

Meer informatie
De Haarlemse Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9. Deelname kost 2,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee na afloop. Voor meer informatie kunt u bellen naar het Natuur en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: (023) 511 47 17.


---- --