Gemeente Breda

Persberichten

19-12-2003

Deelstadskantoor Teteringen gaat dicht

Per 1 februari 2004 komt er voorlopig een eind aan de gemeentelijke dienstverlening in Teteringen. Het loket Burgerzaken in het deelstadskantoor aan het Hoeveneind gaat dan dicht. Inwoners van Teteringen kunnen na die datum voor een paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs en andere documenten terecht aan de balie Burgerzaken in het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan, in het deelstadskantoor in Ulvenhout en in de Schoolstraat 11 in Prinsenbeek. Wie voor vrijdag 23 januari nog een reisdocument in Teteringen aanvraagt, kan dit daar in de laatste week van januari ook nog ophalen.

Bij het besluit over de bouw van een nieuw Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan in 1998 heeft de gemeenteraad gekozen voor het centraal huisvesten van het ambtenarenapparaat en sluiten van de deelstadskantoren in de districten. In 2003 is door het gemeentebestuur de opdracht gegeven om toch te zoeken naar alternatieve mogelijkheden voor de loketfuncties.

De Gemeente onderzoekt nu de mogelijkheden om de dienstverlening in Teteringen in de toekomst weer aan te bieden, bijvoorbeeld in een combinatie van Brede School, Bibliotheek en loketten Burgerzaken. Dit krijgt echter niet eerder dan 2006 zijn beslag. Na onderzoek naar alternatieven koos de gemeente eerder dit jaar in Prinsenbeek voor een combinatie van loketten Burgerzaken en Bibliotheek. Voor Ulvenhout loopt op dit moment een onderzoek naar de totstandkoming van een dienstencentrum, met plaats voor loketten Burgerzaken.

Gebruikers van de vergaderruimtes in het deelstadskantoor in Teteringen krijgen bericht over de sluiting van het deelstadskantoor. Zij krijgen tot 1 april 2004 de gelegenheid om naar een alternatief te zoeken. Ook voor hen sluiten dan de deuren aan het Hoeveneind.

Breda, 19 december 2003