Gemeente Eindhoven

Persbericht: 13 januari 2004, no. 11

Tweede inspraakavonden

Groenpilot Woensel-Zuid

In de Generalenbuurt en in Hemelrijken/ Gildebuurt zullen binnenkort de vervolgavonden worden gehouden voor de inspraak op groen en speelplekken. Op 11 en 13 november 2003 werden de eerste avonden gehouden.

Op de vervolgavonden worden de voorstellen besproken die de gemeente heeft gemaakt naar aanleiding van deze eerste avonden. De avonden zijn onderdeel van een proefproject dat de gemeente, samen met een onafhankelijke stichting, organiseert om buurtbewoners meer inspraak te geven bij hun directe omgeving.

Hemelrijken/ Gildenbuurt
Het groen op bepaalde plaatsen in Hemelrijken en Gildenbuurt wordt besproken op 22 januari om 20.00 uur in het gebouw De Kronehoef aan de Kronehoefstraat 19 - 21. Concreet gaat het om inrichtingsvoorstellen over de De Vriesstraat, park dr. Willem Dreesstraat/ Nieuw Fellenoord, Vredesplein en omgeving, en de Maria Montessoristraat.

De groenwensen die er leven voor deze plekken in de wijk zijn op de eerste avond geïnventariseerd. Op 22 januari wordt besproken welke ideeën haalbaar zijn gebleken en op welke manier de ideeën zijn uitgewerkt.

Generalenbuurt
De speelplekken op verschillende punten in de Generalenbuurt zijn onderwerp op 27 januari vanaf 20.00 uur tijdens de inspraakavond in De Uitwijk aan de Pattonlaan 124. De gemeente heeft inrichtingsvoorstellen gemaakt voor de speelplekken van het Centrale Veld Marshallweg, Beekstraat, Generaal Van Teynstraat, Rapenwei, en Berenschotpad/ Collartpad.

Deze voorstellen gaan in op de wensen en ideeën die omwonenden aan de gemeente hebben meegegeven op 13 november. Bovendien is op deze plaatsen extra gekeken naar de veiligheid van de speelplaatsen, en financiële middelen die beschikbaar zijn voor de mogelijke herinrichting.

© 2004 Gemeente Eindhoven