QIA

Nieuwe vinding voorkomt beschadiging en verbetert CD's & DVD's

Een nieuwe Nederlandse vinding maakt een einde aan de steeds vaker voorkomende beschadigingen die ontstaan bij het onzorgvuldig schoonmaken van CD en DVD schijfjes. Het nieuwe product heet Clean&Protect.

CD's en DVD's worden massaal gebruikt en in tegenstelling wat soms gedacht word, vervuilen snel. Door onoordeelkundig schoonmaken of gebruik beschadigen de disks of worden sterk statisch geladen. De oplossing hiervoor is een nieuwe Nederlandse vinding, Clean&Protect. Dat vindt nu ook GOKON Electronics BV, een bedrijf die zich bezig houdt met de ontwikkeling van hoogwaardige audio en video apparatuur.

'Ook bij CD's en DVD's wordt de techniek steeds verfijnder, steeds meer miljoenen gaatjes leggen de informatie vast op steeds meer geavanceerde schijven. Voor traditioneel materiaal is geen plaats meer, CD en DVD schijfjes bestaan uit diverse laagjes kunststof. Deze zijn gevoelig voor het aantrekken van vuil door statische elektriciteit, aanslag, vingers en stof,' aldus Jan Willem Gombert van GOKON Electronics. 'Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt met een goedgekeurde reiniger zoals Clean&Protect opdat ze optimaal functioneren en het risico van beschadiging wordt teruggebracht.'

Verbetering

'CD's en DVD's doen het beter als zij perfect schoon zijn! Gebruik maar eens een vettige, stoffige of statisch geladen schijf in uw apparatuur. Vooral de 'performance', geluidskwaliteit en snelheid zullen drastisch afnemen. Dit komt doordat de CD/DVD apparatuur, ten koste van geluid, beeld en snelheid steeds weer blijft proberen alle informatie te vinden, aldus Jan Willem Gombert.

De oplossing voor dit probleem is, volgens onder meer GOKON Electronics: Clean&Protect. GOKON Electronics zegt: 'Clean&Protect is een uitstekend product, veel beter dan de producten die wij tot nu toe gebruikt hebben. Wij bevelen Clean&Protect aan iedereen aan die zijn CD of DVD schijf goed wil onderhouden'.

Clean&Protect is milieuvriendelijk en volstrekt ongevaarlijk (geen alcohol, geen oplosmiddelen), zowel voor de gebruiker als voor de apparatuur. GOKON Electronics schrijft: 'De schoonmaakkracht van Clean&Protect is uitstekend. De behandelde oppervlakken worden bovendien voorzien van een effectieve beschermlaag.'

Clean&Protect reinigt en beschermt mede doordat het een lage 'Siemens waarde' heeft met daardoor een hoge weerstandsfactor (minimaal kortsluitingrisico) en prima antistatische en beschermende eigenschappen. Ook is de pH waarde (zuurgraad) optimaal zodat de gevoelige kunststoflagen niet worden aangetast.

Nadere informatie beschikbaar via: www.cleansafe.nl