Gemeente Ede

Nummer 290 / Ede, 16 december 2003

Activiteiten tijdens jaarwisseling in Ede, Lunteren en Harskamp

Tijdens de komende jaarwisseling 2003-2004 vinden in de gemeente Ede op verschillende plaatsen festiviteiten plaats. Dat gebeurt zowel in Wekerom als in De Prinsenhof en Ina Ama te Lunteren en voor de jeugd van de gemeente Ede. Als waardering ondersteunt de gemeente Ede deze activiteiten evenals in voorgaande jaren met een financiële bijdrage.

Jongeren in Buurtcentrum Veldhuizen en PepTalk

In de wijk Veldhuizen A in Ede organiseert Buurtcentrum Veldhuizen een programma voor de jonge jeugd. Dit programma op Oudejaarsdag 31 december duurt tot 19.00 uur.

In het jongerencentrum PepTalk wordt op oudejaarsavond vanaf 20.00 uur een programma aangeboden voor jongeren uit Ede in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Deze activiteiten duren tot 2 uur in de Nieuwjaarsnacht op 1 januari.

De Prinsenhof Lunteren Ook dit jaar vindt in Lunteren het inmiddels gebruikelijke jaarwisselingfeest plaats in partycentrum De Prinsenhof. Het programma gaat uit van entertainment tussen Oudejaarsnacht 00.00 uur en half 5 in de nieuwjaarsmorgen. Dit feest slaat al jaren achtereen goed aan. Met het oog op de veiligheid is extra toezicht aanwezig.

Wekerom en Harskamp De eigenaren van de cafés Het Witte Paard en Hent uut 't Zaand in Wekerom en De Vergulde Leeuw in Harskamp bieden gezamenlijk een nieuwjaarsfeest aan in de bedrijfshal van Viets Staalconstructie in Harskamp.

Ina Ama in Lunteren In het Moluks cultureel centrum Ina Ama in Lunteren staan wederom uitgebreide culturele manifestaties op het programma, die zowel de periode voor, tijdens als na de jaarwisseling bestrijken. In de nieuwjaarsnacht op 1 januari zullen tussen 1.00 uur en 6.00 uur festiviteiten plaatsvinden. Het feest wordt opgeluisterd door een muziekgroep. Als vanouds is een grote schare vrijwilligers betrokken bij de organisatie van het totale programma van feestelijkheden rondom de jaarwisseling. Het vermijden van overlast voor de omgeving en alcoholmatiging is als gebruikelijk een belangrijke (neven)doelstelling in het Molukse jaarwisselingfeest.