Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/12)

Oosterhout, dinsdag 30 december 2003

Politie pakt 3 jongeren op na vernielingen
ALMKERK: Drie jonge mannen van 19, 20 en 22 jaar uit Almkerk hebben gisteren en vandaag bekend dat zij in de nacht van 1e op 2e kerstdag diverse vernielingen hebben aangericht in Almkerk. Onder andere een TPG brievenbus, een lantaarnpaal en kerstversiering moesten het ontgelden. De politie kwam de daders op het spoor op basis van getuigenverklaringen en overig onderzoek. De schade die het drietal heeft aangericht, zal op hen worden verhaald. Ook maakt de politie proces-verbaal op.

Onderzoek naar diefstal met geweld
HANK: Op dinsdag 30 december omstreeks 03.00 uur tankte een bestuurder zonder te betalen bij een benzinestation langs de A27 te Hank. Een 33-jarige klant uit Sliedrecht zette daarop de achtervolging in. Op de Killeweg in Nieuwendijk slaagde de man erin de auto klem te rijden. De drie inzittenden zijn uitgestapt. Een van hen schopte de inwoner van Sliedrecht, de anderen schopten tegen zijn auto. Het slachtoffer is er toen in geslaagd om weg te rijden met zijn auto. Uit politieonderzoek blijkt inmiddels dat de kentekenplaten van de auto gestolen waren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Automobilist onder invloed
WERKENDAM: Dinsdag 30 december omstreeks 02.15 uur arresteerde de politie op de Nieuweweg een 21-jarige man uit Nieuwendijk. De man was tegen een geparkeerde auto gereden. Uit de ademanalyse bleek dat de man te veel gedronken had. Hij blies 640 ug/l, terwijl de wettelijke toegestane grens 220 ug/l is. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Politie neemt 300 kg vuurwerk in beslag
WASPIK: Maandag 29 december nam de politie in een woning aan de Hazelaarstraat ongeveer 300 kg vuurwerk in beslag. Het verboden consumentenvuurwerk lag opgeslagen in de schuur en op de zolder van de woning. Het vuurwerk bestond uit o.a. lawinepijlen, Chinese rollen, nitraatklappers en grote flowerbeds. De politie zorgt ervoor dat het vuurwerk wordt afgevoerd en vernietigd. De 39-jarige verdachte wordt binnenkort gehoord. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een tip via de anonieme meldlijn M (0800 7777).

25 kg vuurwerk in beslag genomen
GOIRLE: De politie nam dinsdag 30 december in een woning aan de Peppelgaard circa 25 kg vuurwerk in beslag, waaronder negen lawinepijlen. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na onderzoek.

Teveel vuurwerk in verkoopruimte
KAATSHEUVEL: Bij een vuurwerkcontrole aan de Jan de Rooijstraat constateerde de politie dinsdagochtend 30 december dat er teveel vuurwerk was opgeslagen in de verkoopruimte. In plaats van de toegestane 250 kg lag er 479,9 kg opgeslagen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in zwembad
MADE: Onbekenden hebben op dinsdag 30 december omstreeks 00.45 uur een raam geforceerd van het zwembadgebouw aan de Stuivezandsestraat. Men heeft het gebouw doorzocht en een kassa meegenomen. Later in de nacht vond de politie de kassa geopend in Hooge Zwaluwe. De politie heeft inmiddels een sporenonderzoek uitgevoerd.

Politie controleert jagers
HULTEN: Tijdens de surveillance in het buitengebied van Hulten, controleerde de politie maandag 29 december een aantal jagers. Hun vergunningen en vuurwapens werden nagekeken en goed bevonden. Ook het geschoten wild voldeed aan de voorschriften.

Politie houdt verdachten aan na mishandeling afgelopen weekend GILZE: De politie hield dinsdag 30 december twee mannen van 17 en 20 jaar uit Gilze aan op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling op zondag 28 december omstreeks 02.00 uur op de Molenstraat in Gilze. Een derde betrokkene, een 17-jarige man uit Gilze, is vandaag eveneens gehoord. De politie vervolgt haar onderzoek.

Auto over de kop
WAALWIJK: Dinsdagmorgen omstreeks 09.15 uur werd de politie bij een ongeval geroepen op de Valkenvoortweg. Een 27-jarige vrouw uit Heusden kwam met haar auto vanuit de richting van Waalwijk, toen ze door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De auto kwam in de berm terecht waar hij een of meerdere malen over de kop is geslagen. In een tuin kwam de auto tot stilstand. De bestuurster is door de brandweer uit haar voertuig bevrijd en door de GGD overgebracht naar het ziekenhuis.

Hennepafval in auto
DEN HOUT: Bij een controle op de A27 trof de politie maandagavond achter in een personenauto een flinke hoeveelheid hennepafval aan. De politie heeft de twee inzittenden, een 53-jarige man en een 47-jarige vrouw beiden uit Waalwijk, aangehouden. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Connie Polak