Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 30-12-2003 - 17.00 uur

Vrouw gewond
Wieringerwerf, maandag 29 december 2003.
Dinsdagavond is een 71-jarige vrouw uit Wieringerwerf gewond geraakt nadat zij in botsing kwam met een 23-jarige automobilist uit Wieringermeer. De vrouw reed met haar brommobiel over de Schelpenbolweg in Wieringerwerf in de richting van de Frieseweg. Op de T-kruising met de Frieseweg sloeg de vrouw rechtsaf maar hield hierbij niet voldoende rechts waardoor zij op de linkerweghelft terechtkwam. Zodoende kon de in noordelijke richting rijdende automobilist de vrouw niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De vrouw is met pijn in haar borstbeen en linkerbeen naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Fietsendief aangehouden
Den Helder, maandag 29 december 2003.
Dinsdagavond om 21.00 uur is een 16-jarige inwoner van Den Bosch op heterdaad aangehouden nadat hij een fiets had gestolen op de Beatrixstraat in Den Helder. De eigenaar heeft de fiets terug gekregen.

Onder invloed in de auto
Anna Paulowna, dinsdag 30 december 2003.
Woensdagochtend om 1.40 uur is een 53-jarige automobilist uit Anna Paulowna gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Anna Paulownaweg in Anna Paulowna. De man blies 545 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Bromfietser wordt afgesneden
Westerland, maandag 29 december 2003.
Maandagochtend omstreeks 10.30 uur is een 16-jarige bromfietser uit Hippolytusoef gewond geraakt nadat hij werd afgesneden door twee scooters langs de Rijksstraatweg in Westerland. De jongen reed tussen 15.30 uur tot 16.00 uur met zijn brommer over de korte Afsluitdijk in de richting van Hippolytushoef toen hij werd ingehaald door twee scooters. Beide bestuurders sneden de bromfietser af waarna deze ten val kwam. De jongen is met beenletsel naar het ziekenhuis gegaan. Een van de twee scooters was een rode Yamaha Earox. De politie van Den Helder is op zoek naar getuigen. Gebeld kan worden met 0900-8844 (lokaal tarief).

Bejaarde man gewond
Den Helder, dinsdag 30 december 2003.
Dinsdagmiddag om 14.45 uur is een 72-jarige inwoner van Den Helder gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een automobilist uit Den Helder. De 72-jarige man reed op zijn booster over de Schootenweg in Den Helder en achter hem reed de man, samen met een vriend. Op het moment dat de automobilist de boosterbestuurder wilde inhalen, week de laatstgenoemde naar links uit waarna een botsing ontstond. Vervolgens raakte de automobilist een lantaarnpaal en ging er vandoor. Een oplettende automobilist die achter de het ongeval reed, achtervolgde de auto en reed deze enkele straten verder klem. Hier wachtte de man samen met de dader van het ongeval op de politie die de dader en zijn bijrijder aanhield. Het is nog onbekend hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn.