Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 109: DOORSTROMING WONINGMARKT (30-12-2003)

Dragonder-oost zorgt voor doorstroming op Veenendaalse woningmarkt

Van de eerste 150 woningen die zijn verkocht in de nieuwbouwwijk Dragonder-oost, is ongeveer 90 procent verkocht aan mensen uit Veenendaal. Veelal laten zij een woning achter en daarmee wordt voldaan aan een belangrijke doelstelling van de woningbouw in de nieuwbouwwijk. Ook bij de woningtoewijzing is hier vanuit de gemeente zoveel mogelijk op aangestuurd.

Projectwethouder Dragonder-oost en Veenendaal-oost, Henk Roor, tevens wethouder Volkshuisvesting, geeft aan zeer tevreden te zijn met deze eerste resultaten. "Ik hoopt dat ook volgende verkoopgegevens van woningen in Dragonder-oost deze resultaten laten zien. Zeker voor de vele woningzoekenden in Veenendaal, waaronder veel jongeren, die dringend wachten op vrijkomende woonruimte in Veenendaal." Uiteraard zijn er ook kopers in Dragonder-oost die geen bestaande woning achterlaten, bijvoorbeeld omdat zij nu nog bij hun ouders inwonen.

AM Wonen, Bouwfonds en Kelderman zijn de ontwikkelaars van de 150 woningen waarvan de verkoopresultaten nu bekend zijn. Als de resultaten van de gehele eerste fase (zo'n 400 woningen, waaronder ook sociale huurwoningen) bekend zijn, zullen de gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost enkele ontwikkelingen ook gedetailleerder onderzoeken, zoals: uit welke wijken komen de nieuwe bewoners van Dragonder-oost en welke type woningen laten zij achter. Uiteraard kunnen hier ook weer 'lessen voor de toekomst' uit getrokken worden.