SKYRADIO

Classic FM blijft ongekend populair in de grote steden

Classic FM blijft ook zonder etherfrequentie uiterst succesvol. Het marktaandeel van Classic FM groeide in oktober-november 2003 naar 2,8% in de doelgroep 10 jaar en ouder. Dat blijkt uit de luistercijfers, die bureau Intomart GfK onlangs bekend heeft gemaakt. Classic FM blijft hiermee de best beluisterde special interest zender van Nederland en is zelfs groter dan Yorin FM.

Vooral in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is Classic FM ongekend populair. Met een marktaandeel van 5,5 % wordt het radiostation met licht klassieke muziek daar zelfs beter beluisterd dan Radio 3 FM die in de drie grote steden een marktaandeel heeft van 3,5%.

In de maand december trekt Classic FM traditiegetrouw extra veel luisteraars, onder meer dankzij de klassieke Top 100 aller tijden en
dit jaar ook dankzij de Top 3 van diverse bekende Nederlanders. Classic FM zal 2003, ondanks het gemis van een etherfrequentie, dus zeer succesvol afsluiten. Nu al luisteren er wekelijks ruim 1 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder, waarvan ongeveer 250.000 in de drie grote steden.

Classic FM is met een marktaandeel van 2,8% veruit het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland met 24 uur per dag non-stop hoogtepunten uit de klassieke muziek. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via kabel en internet.