Politie Zuid-Holland-Zuid

30/12 Ochtend Hoeksche Waard

30-12-2003 - Persberichten District III

VERMISTE MAN GEVONDEN
NUMANSDORP De politie Zuid-Holland-Zuid heeft op dinsdag 30 december om 10.45 uur na een intensieve zoektocht een 72-jarige man levend gevonden aan de Buttervliet in Numansdorp. De man werd sinds 29 december 19.00 uur vermist. Hij verliet op dat tijdstip in verwarde toestand zijn woning in een bejaardencentrum aan de Bernhardstraat in Numansdorp.

Omstreeks 23.00 uur merkte personeel van het bejaardencentrum dat de man, die ook hartpatiënt is, weg was. Nadat medewerkers zelf een tevergeefse zoekactie hadden ondernomen, werd de politie gealarmeerd. Deze zette toen een grote zoekactie op touw waarbij acht agenten uit drie verschillende districten in Numansdorp betrokken waren en een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten. In de loop van dinsdagochtend is de politie-inzet verhoogd tot 16 agenten die in Numansdorp en wijde omgeving naar de bejaarde man zochten. Ook werd de helikopter opnieuw ingezet.

De bejaarde is gisteravond door een getuige om 22.00 uur gesignaleerd buiten de bebouwde kom in de buurt van de A29. De man heeft waarschijnlijk een twintigtal kilometers in de nacht gelopen, waarna hij teruggekeerd is naar Numansdorp. Een man met hond maakte patrouillerende agenten erop attent dat hij een man achter het gemeentehuis had zien liggen, uit het zicht achter een heuveltje met groen. De politie alarmeerde meteen de ambulancedienst. De bejaarde man was enigszins onderkoeld, maar het ging redelijk met hem. Ambulancepersoneel dat hem onderzocht, heeft voor alle zekerheid besloten hem toch over te brengen naar een ziekenhuis in Rotterdam voor nader onderzoek.