Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bemmel - verdachten aangehouden na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 30-12-2003

Twee mannen van 23 en 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland zijn maandagmiddag op de Markt in Bemmel door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het verdachte duo werd even voor vijf uur door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal van kleding. Een van de twee verdachten zou kleding uit de zaak in een pashokje hebben aangetrokken en vervolgens daaroverheen zijn eigen kleding. Bij het verlaten van de zaak werd hij onderschept. Gewaarschuwde agenten hield het duo aan. Beiden zijn aan de Vreemdelingendienst van de politie overgedragen voor verder onderzoek. De buit is aan de zaak teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven/Westervoort - boetes en Halt na vuurwerkoverlast
Publicatiedatum: 30-12-2003

Na diverse meldingen van klachten in verband met overlast door vuurwerk heeft de politie maandagavond in Duiven en Westervoort 17 jongeren, variërend in leeftijd van 11 tot 33 jaar en afkomstig uit Duiven en Westervoort met vuurwerk betrapt. Een vijftal van de jongeren kan rekenen op een alternatieve straf via bureau Halt. De overigen, waaronder enkelen die ouder waren dan 16 jaar kregen een boete. Door de politie zijn enkele tientallen stuks vuurwerk in beslag genomen. Hoewel de verkoop van vuurwerk sinds gisteren is gestart mag er pas vanaf 31 december 10.00 uur vuurwerk worden afgestoken tot uiterlijk 1 januari 02.00 uur 's nachts daaropvolgend. Een boete wegens het voortijdig afsteken van vuurwerk bedraagt maximaal 52 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - Halt en dagvaarding voor jonge inbrekers
Publicatiedatum: 30-12-2003

De twee jeugdige verdachten, die maandagnacht op de Rijksweg in Duiven door de politie waren aangehouden nadat er bij een horecazaak zou zijn ingebroken hebben daarvoor respectievelijk een alternatieve straf en een dagvaarding gekregen. De beide verdachten, een 17-jarige Duivenaar en een 19-jarige jongen uit Zevenaar, werden kort nadat omwonenden verdachte geluiden bij het horecapand hadden gehoord door de politie in de kraag gevat. Bij hun aanhouding werden er een fust bier en twee opblaasbare sneeuwpoppen aangetroffen. Beide verdachten hebben de diefstallen bekend. Ze bleken bij twee verschillende zaken te zijn weggehaald. De buit is inmiddels aan de eigenaars teruggegeven. De Duivenaar hangt een alternatieve straf boven het hoofd. De Zevenaarder zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 30-12-2003

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict Rivierenland zijn maandag 27 hardrijders onderschept door het verkeershandhavingsteam (VHT). Het VHT controleerde in Babberich (Beekseweg), Didam (Tatelaarweg) en Lathum (Rivierweg). Bij de controle op de Beekseweg in Babberich werden de meeste snelheidsovertreders geflitst. Op een totaal aantal van 1340 gecontroleerde voertuigen reden daar tussen 14.30 en 20.30 uur 20 voertuigen harder dan de voorgeschreven maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid werd geregistreerd bij de controle op de Rivierweg in Lathum. Daar reed een bestuurder 123 km/u, terwijl 80 daar de limiet is. Deze bestuurder, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland kreeg een boete van 145 euro, die direct voldaan werd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden