Openbaar Ministerie

Den Haag, 30 december 2003

Bompakketje afkomstig uit Bologna

Het bompakketje dat maandagmiddag 29 december in het kantoor van de Europese politieorganisatie Europol aan de Raamweg in Den Haag werd bezorgd is afkomstig uit Bologna. Of het om dezelfde afzender gaat als die van de bompakketjes die aan de voorzitter van de Europese Unie Prodi en aan de president van de Europese Centrale Bank Trichet zijn gestuurd is nog in onderzoek.

Op dit moment wordt onderzocht uit welke bestanddelen het bompakketje bestaat dat gericht was aan de directeur van Europol. Tevens zal dan meer duidelijk worden over de schade die de bom had kunnen aanrichten als die tot ontploffing was gekomen. Dat onderzoek zal naar verwachting enkele dagen in beslag nemen.

Dinsdagmorgen 30 december werd aan het eind van de ochtend een verdacht pakketje aangetroffen bij Eurojust in Den Haag, een organisatie die is opgericht om de samenwerking in de misdaadbestrijding binnen de Europese Unie te intensiveren. Op dit moment is de Explosieven Opruimingsdienst ter plekke om het verdachte pakketje te onderzoeken en eventueel onschadelijk te maken.