Politie Friesland

Politieberichten 30/12 07.00 t/m 13.00 uur

Fryslân 30-12-2003 - Voor informatie kunt u terecht bij Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900-8844.

Goutum: aanrijding met letsel
Op dinsdag om 08.10 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Overijsselseweg. Een 31-jarige automobiliste uit Ruinen reed richting Leeuwarden en wilde bij de kruising met de Hendrik Algeraweg linksaf slaan. Het verkeerslicht sprong op oranje waarop de automobiliste afremde. Achter deze auto reed een 36-jarige automobilist uit Heerenveen die vervolgens op zijn voorligger botste. Hij raakte gewond en is met nekletsel met de ambulance naar het MCL-Zuid overgebracht.

Ureterp: val van paard
Op dinsdag om 09.30 is een 33-jarige inwoonster uit Drachten van een paard gevallen. De vrouw reed op het paard over een fietspad op de Mersken. Het paard is waarschijnlijk van iets geschrokken waardoor hij de vrouw van de rug heeft gegooid. De vrouw is met een gebroken been met de ambulance naar Nij Smellinghe in Drachten gebracht.

Midden-Fryslân: resultaat vuurwerkcontroles
In de gemeentes Leeuwarden en Boarnsterhim heeft de politie de afgelopen tijd intensief op vuurwerk gecontroleerd. Er is 300 kilo illegaal vuurwerk inbeslaggenomen, het gaat dan onder andere om strijkers, lawinepeilen nitraatbommen en ander illegaal vuurwerk. Ook zijn er twee karbietbussen inbeslaggenomen. De afgelopen weken zijn in totaal zestien boetes en zeven proces-verbalen uitgeschreven voor handel dan wel in bezit zijn van illegaal vuurwerk. Er hebben ruim 20 HALT verwijzingen plaatsgevonden omdat het om minderjarigen ging.