Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 30 december 2003

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Vuurwerk veroorzaakt woningbrand

Twee jongens gooiden een wondertol door een openstaand raam in de woning.

Enschede

Op maandag 29 december '03 omstreeks 16.23 uur kwam er een melding van een woningbrand aan de Magnoliastraat te Enschede. Bleek dat de bovenverdieping in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. Omdat het vermoeden bestond dat er sprake was van brandstichting heeft de technische recherche een onderzoek ingesteld in de woning. Getuigen hadden even voor de brand twee jongens gezien met vuurwerk. Agenten troffen later in de omgeving de betreffende twee jongens, 10 en 13 jaar uit De Lutte en Enschede, aan. De jongens verklaarden dat zij een wondertol op het balkon van de woning wilden gooien. Deze wondertol zou per ongeluk door een openstaand raam gegooid zijn waardoor de brand was ontstaan. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werden ze weer in vrijheid gesteld. De bewoners van de betreffende woning hebben elders overnacht. (bps: 03-167583)

Illegaal vuurwerk aangetroffen

Tijdens controle troffen agenten illegaal vuurwerk in de auto aan.

Oud Ootmarsum

Op maandagochtend 29 december '03 omstreeks 11.55 uur hield de Politie Twente aan de Laagsestraat in Oud Ootmarsum een vuurwerkcontrole. Er werden ongeveer 20 voertuigen gecontroleerd. Een 21 jarige automobilist uit Haaksbergen en zijn 22 jarige passagier uit Hengelo hadden illegaal vuurwerk bij zich. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen verklaarden het vuurwerk in Duitsland te hebben gekocht. Zij deden er afstand van en na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-167405)

Omstreeks 17.12 uur controleerden agenten een auto waar drie mannen in zaten. In de auto werd illegaal vuurwerk aangetroffen. Een passagier, een 17-jarige jongen uit Enschede, bekende dat het vuurwerk zijn eigendom was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De zaak is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee omdat de jongen een militair in opleiding was. (03-167602)

Openstaande boete

Man moet nog 7 dagen 'zitten'.

Enschede

Op maandag 29 december '03 omstreeks 16.29 uur troffen agenten enkele bierdrinkende mannen aan op het Hendrik Jan van Heekplein te Enschede. De mannen werden hiervoor bekeurd. Bleek dat één van die mannen, een 50 jarige man uit Enschede, nog een gevangenisstraf moest uitzitten van 7 dagen. Hij werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. (Bps: 03-167568)

Aanhouding gezochte

Vrouw was niet teruggekeerd van verlof en werd aangehouden

Enschede

Op maandag 29 december '03 omstreeks 17.35 uur zagen surveillerende agenten een 24-jarige vrouw uit Enschede op de Parallelweg in Enschede. Het was de agenten bekend dat deze vrouw niet teruggekeerd was naar de gevangenis na haar verlof. De vrouw werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij werd opgesloten. De vrouw heeft nog 4,5 jaar detentie tegoed. (bps: 03-167672)

Openstaande boete

Man moet nog 46 dagen 'zitten'.

Enschede

Op dinsdag 30 december 2003 omstreeks 00.39 uur zagen surveillerende agenten een 29 jarige man uit Enschede over de Stadsgravenstraat te Enschede lopen. Bleek dat de man nog enkele vonnissen had openstaan. In totaal moest hij nog 46 dagen 'zitten'. De man werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. (bps: 03-167753)

Lokaalvredebreuk

Man weigerde het gemeentehuis te verlaten

Oldenzaal

Op maandag 29 december '03 omstreeks 13.09 uur verzocht een medewerker van de gemeente Oldenzaal de Politie Twente om assistentie. Bleek dat een 20-jarige Oldenzaler het gemeentehuis niet wilde verlaten. De man had een gesprek gehad en was niet tevreden met het resultaat. Ook na de komst van de politie, die hem vorderde, weigerde de man het gebouw te verlaten. De man werd daarom aangehouden. Na het afleggen van een verklaring werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.(03-167414)


---- --