Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 december 2003

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Dronken automobilist aangehouden

Automobilist blijkt bij controle teveel gedronken te hebben en wordt aangehouden

Dinsdag 30 december zagen politieagenten omstreeks 03.05 uur een auto met defecte verlichting rijden op de Nijverheidstraat in Enschede. Zij lieten de automobilist stoppen. Een blaastest wees uit dat de automobilist, een 44-jarige man uit Enschede, onder invloed van alcohol verkeerde. De agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,72 promille. Het rijbewijs van de 44-jarige werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-167770)

Aanhouding wegens vernieling

Verdachte aangehouden na vernieling van een ruit van een woning

Enschede

Maandagmiddag 29 december werd rond 16.20 uur gemeld dat er een ruit was ingegooid van een woning aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de bewoonster van het pand, een 26-jarige vrouw uit Enschede. Zij had een bloedende wond aan haar hand en vertelde dat er even daarvoor een haar onbekende man voor de deur had gestaan. Hij zei haar dat hij geld wilde hebben en stapte naar voren, waarop de vrouw hem terugduwde en de deur sloot. Hierop sloeg de man de ruit van de deur in en liep vervolgens weg. De vrouw had door het rondvliegende glas een wond aan haar hand opgelopen. Zij ging voor behandeling naar het ziekenhuis. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte, een 44-jarige man uit Enschede, kort daarop aan de Deurningerstraat in Enschede aangetroffen. Politieagenten hielden hem aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-167582).

Mishandeling

Twee mannen aangehouden nadat een van hen een medewerker van een horecagelegenheid met een fles op het hoofd geslagen had

Denekamp

Op dinsdag 30 december werd omstreeks 01.50 uur gemeld dat er een mishandeling had plaatsgevonden bij een horecagelegenheid aan de Nordhornsestraat in Denekamp. Op genoemde locatie troffen politieagenten een medewerker van de horecagelegenheid aan, een 40-jarige man uit Denekamp, met enkele bloedende wondjes op zijn hoofd. Even daarvoor hadden twee mannen voor de horecagelegenheid gestaan en zich daar baldadig gedragen. Enkele klanten en ook de 40-jarige medewerker hadden de mannen hierop aangesproken, waarop een van hen de 40-jarige met een fles op zijn hoofd geslagen had. Beide mannen waren vervolgens weggerend. Omstreeks 02.20 uur zagen politieagenten op de Ootmarsumsestraat in Denekamp twee mannen lopen, die voldeden aan het opgegeven signalement. De mannen waren zichtbaar onder invloed van alcohol en konden nauwelijks op hun benen staan. Beide verdachten, 20-jarige mannen uit het Duitse Gelsenkirchen, werden hierop aangehouden. De fles, waarmee de 40-jarige man was geslagen, werd bij hen aangetroffen en in beslag genomen. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-167766)


---- --