Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (30/12)

Tilburg, 30 december 2003

Tilburger van telefoon beroofd

TILBURG - Een 23-jarige inwoner van Tilburg is gistermorgen rond halftwaalf aan het Korvelplein van zijn mobiele telefoon beroofd. De diefstal werd gepleegd door nog twee onbekende mannen die op een scooter reden. Terwijl het slachtoffer stond te bellen werd zijn toestel uit zijn handen gerukt. Via het parkeerterrein van een supermarkt wisten de daders te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerij geruimd

TILBURG - In een woning aan de Noordstraat heeft de politie gisteravond rond negen uur, een hennepkwekerij met 265 planten geruimd. Van de aangetroffen planten zijn monsters genomen en de gebruikte randapparatuur werd door de politie inbeslaggenomen. Een 29-jarige man uit Tilburg werd aangehouden en ingesloten.

Winkeldief aangehouden

TILBURG - In een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gistermiddag een 62-jarige man aangehouden, nadat hij door winkelpersoneel betrapt werd bij de diefstal van levensmiddelen. Bovendien bleek dat de man voor deze winkel een ontzegging had en zich daarom ook had schuldig gemaakt aan lokaalvredebreuk. Voor beide feiten kreeg de man na verhoor een dagvaarding mee naar huis.

Agenten bekeuren en waarschuwen

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gistermiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Wandelboslaan. Vier automobilisten gingen op de bon omdat ze de autogordel niet droegen. Verder hebben de agenten aan een aantal weggebruikers waarschuwingen uitgedeeld, omdat men de juiste papieren niet bij zich had.

Bromfietscontrole levert 11 bekeuringen op

TILBURG - Een bromfietscontrole van de politie heeft gistermiddag 11 bekeuringen opgeleverd. Vijf bromfietser gingen op de bon omdat ze geen helm droegen, twee hadden geen bromfietscertificaat bij zich, twee bromfietsers gingen op de bon in verband met verlichtingsgebreken, een had geen gele plaat op zijn vervoermiddel en een bromfietser kreeg een boon omdat hij nog geen 16 jaar oud was. De controle werd uitgevoerd door twee motorrijders in zowel Tilburg Zuid (Tatraweg, Silvrettapad, Pater van den Elsenplein) als Goirle (Tilburgseweg, de Hovel en de Kloosterstraat)

Schennispleger aangehouden

TILBURG - Aan de Burgemeester Rauppstraat hebben agenten, vannacht even na één uur, een 48-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man werd onder verdachte omstandigheden aangetroffen en als de politie in de systemen de man natrekt blijkt dat hij gesignaleerd staat door de Officier van Justitie te Breda in verband met het plegen van schennis, chantage en afdreiging. Hierop hebben de agenten de man ingesloten.

Auto-inbreker aangehouden

TILBURG - Agenten hebben vannacht om tien over halfvijf aan de Ridderkerksingel een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten kregen kort hiervoor de melding dat er was ingebroken in de auto van een 30-jarige Tilburger. Uit de auto van de man haalde de inbreker een autoradio-cd-speler ter waarde van 450 euro en snoepjes weg. De melder van de auto-inbraak had een man weg zien fietsen en kon daar een signalement van geven. Aan de hand van dit signalem3ent konden de agenten de dief in de kraag vatten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hallo, mijnheer de Uil

GOIRLE - Het politievak is een mooi vak. Met name omdat het niet saai is en je eigenlijk nooit kunt voorspellen wat er tijdens een dienst allemaal voorbij komt. Dat bewees de politiepraktijk van alle dag ook vannacht weer. Twee agenten krijgen van de Gemeenschappelijke Meld kamer (GMK) om tien over één de opdracht om naar de Abcovensedijk te rijden omdat daar een inbraakmelding was binnen gekomen van een vrijstaande woning, waarvan de bewoners niet thuis waren.

Als de agenten ter plaatse komen stellen zij met de diensthond een onderzoek rondom de woning in. Maar....., na enig zoeken bleek het niet om inbrekers te gaan. Aan de achterzijde van de woning zien de agenten een grote vogel door de keuken vliegen. Samen met de gewaarschuwde sleutelhouder stellen zij een onderzoek in de woning in en met behulp van een laken zien de agenten kans de vogel te vangen. Het blijkt om een bosuil te gaan, die van de agenten weer snel zijn vrijheid terugkrijgt.

Uit onderzoek is gebleken dat de bosuil vermoedelijk via de pas nieuwe schoorsteen van het huis, de woning is binnengekomen.

Bron: Carel Bouman