Gemeente Waterland


Sinds begin oktober 2003 is de zender AT5 niet meer via de cai-kabel in Ilpendam te ontvangen. Reden hiervan is de modernisering van het cai-net, waardoor niet langer gebruik wordt gemaakt van de verouderde aanvoerkabel 't Schouw - Ilpendam langs de Jaagweg, maar van een nieuwe kabel met een andere route. Dit houdt in dat de signalen niet meer rechtstreeks van UPC uit Amsterdam worden betrokken, maar vanuit het ontvangststation van Multikabel in Alkmaar. Omdat de zender AT5 niet via Alkmaar wordt doorgegeven, kunnen de abonnees in Ilpendam AT5 niet meer ontvangen.

Verschillende abonnees hebben hierover hun teleurstelling uitgesproken. Dank zij de inspanning van verschillende abonnees, de fractie van de PvdA, de Dorpsraad Ilpendam en de gemeente Waterland, heeft de exploitant Multikabel ons het volgende bericht gezonden.

Multikabel wil de zender AT5 in haar hele exploitatiegebied gaan doorgeven. Daartoe vindt overleg plaats tussen Multikabel met AT5 en ook de technische mogelijkheden worden onderzocht. Multikabel probeert de doorgifte van AT5 met ingang van 9 januari 2004, en anders zo spoedig mogelijk daarna, te realiseren.