Politie IJsselland

Vernielingen aan gemeentehuis opgelost

IJSSELMUIDEN - In de maand oktober werden in een zeer korte tijd ongeveer 65 ruiten van het voormalig gemeentehuis van IJsselmuiden aan de Oosterholtseweg vernield. Ook werden aan het interieur vernielingen aangericht en werden er enige voorwerpen uit het gebouw weggenomen.
Naar aanleiding hiervan werd door de politie een onderzoek ingesteld. Dit resulteerde in het verhoor van ongeveer 30 jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. In diverse samenstellingen pleegden de jongeren de vernielingen en diefstallen.
Van de 30 jongeren die door de politie zijn gehoord kunnen ongeveer 17 jongeren als verdachte worden aangemerkt.

Het voormalig gemeentehuis kwam na de fusie van Kampen en IJsselmuiden leeg te staan. In het voorjaar van 2004 krijgt het gebouw een nieuwe tijdelijke bestemming. Het wordt door een kinderdagverblijf in gebruik genomen. Inmiddels is de schade aan het gebouw hersteld. Het totale glasschadebedrag bedraagt ongeveer 6000 Euro.

Omdat alle verdachten minderjarig zijn wordt in overleg met het Openbaar Ministerie bekeken of deze strafbare feiten voor een Halt-afdoening in aanmerking komen.
(03-125802)

---- --

Personenauto rijdt frontaal op vrachtauto op N35

LAAG ZUTHEM - Op maandagmiddag 29 december 2003 omstreeks 14.00 uur vond er op de Zwolseweg (N35) bij de Ganzepan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto.
De personenauto, bestuurd door een 19-jarige man uit Zwolle kwam uit de richting van Heino en reed richting Zwolle. Vermoedelijk wilde hij een voor hem rijdende personenauto inhalen, want vlak voor de uit tegenovergestelde richting naderende vrachtauto kwam hij op de linker rijbaan terecht. De bestuurder van de vrachtauto, een 20-jarige man uit Dalfsen, probeerde door te remmen en naar rechts uit te wijken een aanrijding te voorkomen. De bestuurder uit Zwolle heeft ook geprobeerd een aanrijding te voorkomen, door op het laatste moment naar links uit te wijken. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding waarbij de man uit Zwolle bekneld kwam te zitten. De bestuurder en een inzittende van de vrachtauto kwamen met de schrik vrij.
Na circa een uur werd het slachtoffer (wel bij kennis) uit het voertuig gehaald en overgebracht naar het Sophia ziekenhuis te Zwolle.
De man is niet in het bezit van een rijbewijs.
Het verkeer op de N35 werd geruime tijd omgeleid.
(03-162179)

---- --