Politie Midden- en West Brabant

Grote uitslaande brand in Dongen

Dongen, 30 december 2003

Op dinsdag 30 december is een grote uitslaande brand uitgebroken in een leegstaand schoolgebouw aan de Middellaan. Het 15 klaslokalen tellende gebouw dat binnenkort gesloopt zou worden, is geheel in vlammen opgegaan. Een naastgelegen sporthal kon gered worden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Om 00.54 uur kwam de melding binnen. Omstreeks 02.10 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De nabluswerkzaamheden hebben tot circa 03.30 uur geduurd. De politie heeft het gebied rondom de brand afgezet voor het publiek, zodat de brandweer alle ruimte had voor de bluswerkzaamheden.

Bij de brand zijn geen asbest of overige schadelijke stoffen voor de volksgezondheid vrijgekomen. De bewoners van de omliggende woningen hebben hun huis niet hoeven verlaten.

Hoe de brand is ontstaan, staat nog niet vast. De politie gaat op dit moment uit van brandstichting. Als de nabluswerkzaamheden zijn beëindigd, start de politie met een technisch sporenonderzoek.

De brandweer van Dongen kreeg assistentie van het korps uit `s Gravenmoer. In totaal namen ongeveer veertig brandweerlieden deel aan de bluswerkzaamheden. De brandweer maakte gebruik van drie blusvoertuigen en diverse voertuigen voor ondersteuning. Ter plaatse waren de Officier van Dienst van de brandweer en politie, de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen (ROGS) en de brandweercommandant van Dongen. Ook burgemeester Van Brummen stelde zich persoonlijk op de hoogte.

Bron: Connie Polak