Politie Friesland

Politieberichten 29/12 13.00 uur t/m 30/12 07.00 uur

Fryslân 30-12-2003 - Voor informatie kunt u contact opnemen met

Akkrum: aanrijding met letsel
Op maandag omstreeks 14.55 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de A32 richting Heerenveen. De bestuurster (leeftijd en woonplaats niet bekend) van een auto was gaan slingeren waardoor ze met de wielen in de linkerberm terecht kwam.Vervolgens raakte ze de macht over het stuur kwijt en botste met de auto tegen de vangrail. De auto kwam vervolgens dwars op de weg tot stilstand. De bestuurster kwam met de schrik vrij. De bijrijder, een 33-jarige inwoner uit Leeuwarden, is met hoofdletsel met de ambulance naar het AZG in Groningen gebracht. Een andere inzittende, een 31-jarige inwoner uit Heerenveen, raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Heerenveen: winkeldiefstal
Op maandag om 17.55 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in een schoenenwinkel aan de Dracht. De verdachte zou er rennend vandoor zijn gegaan, een medewerker van de winkel achtervolgde hem tot het Breedpad. De politie kreeg van de winkelmedewerker een signalement door en ontdekte de verdachte op het station. Het bleek dat de verdachte een paar laarzen had gestolen. Tijdens zijn vlucht was hij één laars op de Gedempte Molenwijk kwijtgeraakt. De verdachte, een 18-jarige inwoner uit Sonnega, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Hurdegaryp: inbraak bedrijf
Op maandag tussen 01.00 en 06.00 uur is er ingebroken bij een bedrijf aan de Rijksstraatweg. Men heeft een raam geforceerd. Uit de kluis heeft men een aanzienlijk geldbedrag gestolen. Ook werd er een beamer ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner uit Hurdegaryp.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Op maandag om 16.40 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de kruising Planetenlaan / Saturnuslaan. Een 16-jarige bromfietser uit Leeuwarden was in botsing gekomen met een 27-jarige automobilist uit Oosterwolde. De bromfietser wilde op de Saturnusweg oversteken naar de Poolsterweg. Hij verleende daarbij echter geen voorrang aan de auto die op de Planetenlaan reed. De bromfietser is met enkelklachten met de ambulance naar het MCL-Zuid gebracht.

Sint Annaparochie: gewonde vrouw en kind
Op dinsdag om 01.50 uur kreeg de politie een melding dat er bij een woning aan de Elandslaagte twee gewonden waren. De politie ontdekte bij de woning de 28-jarige bewoonster en haar 1-jarige kind, zij lagen buiten gewond op de grond. De vrouw was niet aanspreekbaar. Zij is met het kind met de ambulance naar het MCL-Zuid in Leeuwarden gebracht. Omdat niet bekend is wat er gebeurd is, stelt de politie onderzoek in. Zo zal er een buurtonderzoek gehouden worden, ook zullen mogelijke getuigen gehoord worden.

Leeuwarden: beroving geld
Op maandag om 20.25 uur is een 83-jarige inwoner uit Leeuwarden bij de Oldegalileen beroofd. Twee of drie personen hebben de man een steeg ingetrokken en met geweld hem van zijn portemonnee beroofd. In de beurs zat kleingeld en een sleutel. Daarop zijn de verdachten ervandoor gegaan. De man raakte gewond en is met de ambulance naar het MCL-Zuid gebracht.

Leeuwarden: afsteken vuurwerk, aanhouding verdachte Op maandag om 20.15 uur zag de politie op het Kalverdijkje een groepje personen die vuurwerk wilden afsteken. Bij het zien van de politie pakte een verdachte het vuurwerk weer op en wilde weglopen naar zijn auto. De politie sprak de verdachte hierop aan. De verdachte werd gevraagd mee te werken aan een controle in zijn auto op vuurwerk. De verdachte wilde hier niet aan mee werken, ook niet na meerdere vorderingen. Daarop heeft de politie de 21-jarige verdachte uit Leeuwarden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het vuurwerk is inbeslaggenomen.

Leeuwarden: woninginbraak
Tussen maandag 22.30 en dinsdag 00.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Noordersingel. Men is via de achterdeur naar binnen geslopen en heeft een handtas met daarin een portemonnee met geld, bankpassen en rijbewijs gestolen. Ook is er een mobiele telefoon met oplader weggenomen. De 59-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan bij de politie.