Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na mishandelingen
Publicatiedatum: 29-12-2003

Een 32-jarige Arnhemmer is zondagavond in de wijk Spoorhoek door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van twee plaatsgenoten. Beide slachtoffers meldden zich bij de politie nadat ze in de woning van de verdachte zouden zijn mishandeld bij een ruzie. Een van de slachtoffers, een 21-jarig familielid en huisgenoot van de verdachte, wilde omstreeks vijf uur 's middags spullen op komen halen samen met een 21-jarige vriend, nadat hij na eerdere ruzies besloten had elders te gaan wonen. Bij het ophalen van de spullen zou de 32-jarige de beide slachtoffers hebben geschopt en geslagen. Ook zou hij hen met geweld hebben bedreigd. Beide slachtoffers liepen lichtverwondingen op en sloegen op de vlucht, waarna ze aangifte deden. Agenten hielden de verdachte Arnhemmer later in diens woning aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - Ulftenaar in gestolen auto aangehouden

Publicatiedatum: 29-12-2003

De politie heeft zondagochtend bij een benzinestation in Velp een 31-jarige man uit Ulft aangehouden op verdenking van autodiefstal. De man werd aangetroffen terwijl hij in een auto zat die de nacht daarvoor bleek te zijn gestolen in Wehl. De politie kwam de man op het spoor nadat getuigen de politie hadden gewaarschuwd omdat hij autoradio's te koop zou aanbieden aan passanten bij het benzinestation. Daar bleek na controle van het kenteken dat de auto als vermist was opgegeven. Ook bleek het contact van de auto te zijn doorverbonden. De verdachte Ulftenaar werd vervolgens aangehouden en bleek ook een busje vermoedelijk traangas op zak te hebben dat als verboden wapen kon worden aangemerkt. De Ulftenaar en de auto zijn inmiddels voor onderzoek overgedragen aan de politie in de regio Noord- en Oost Gelderland.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - paard op hol en aangereden

Publicatiedatum: 29-12-2003

Op de Kemperbergerweg in Arnhem is zondagmiddag een op hol geslagen paard aangereden. Het paard raakte daarbij licht gewond. Het ongeval deed zich omstreeks half drie voor, toen een 36-jarige vrouw, zelf gezeten op een ander paard, de controle verloor over het dier dat zij begeleidde. Het paard wist zich van de leidsels los te rukken. Ondanks verwoede pogingen van de 36-jarige vrouw om het dier onder controle te krijgen wist het dier te ontkomen en stak vervolgens de Kemperbergerweg over. Een naderende automobilist, een 30-jarige Arnhemmer, kon het dier niet ontwijken waarna een aanrijding volgde. De automobilist kwam met de schrik vrij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijbewijs afgenomen na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 29-12-2003

De politie heeft zondagavond van een 62-jarige Arnhemse automobilist het rijbewijs afgenomen nadat hij op de Utrechtseweg in zijn woonplaats onder invloed van alcohol zou hebben gereden. Na klachten van enkele weggebruikers over het rijgedrag van de Arnhemmers gingen enkele agenten op onderzoek en troffen de Arnhemmer even later voor zijn woning aan terwijl hij nog in de auto zat. De man werd aangehouden nadat de agenten geconstateerd hadden dat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De Arnhemmer bleek echter niet in staat de ademanalyse te volbrengen, waarop besloten werd hem de bloedproef te laten ondergaan. Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut moet uitwijzen of de man onder invloed was van een strafbaar promillage. In afwachting van de uitslag van het onderzoek is het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd. Justitie beslist over teruggave.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---